Eens even googlen op zoek naar Foodies of foodies. Op het kookboek wordt het met een kleine f geschreven in plaats van een F. Helemaal mee eens! Door deze speurtocht kom ik op de site van foodies. Heel leuk, overzichtelijk en inspirerend! https://www.foodiesmagazine.nl/.
Ter ere van het 100ste nummer heeft foodies een bundeling gemaakt van 100 beste gerechten die eerder gepubliceerd zijn. Naast Elle eten en Delicious. behoort ook foodies tot 1 van populaire food magazines op de Nederlandse markt. En voor hun culinaire fans hebben ze dit heerlijke kookboek gemaakt. Alleen al door de feestelijke cover, wil je het boek oppakken en doorbladeren.
Heb jij wel eens van eclade de moules gehoord?
Hoe kan het dat ik nog nooit van de klassieker ‘eclade de moules’ heb gehoord? Snap er niets van; dit is echt mijn eten. Kan niet wachten om het uit te proberen. Heb namelijk nog een pak hooi staan van ‘pot roasted coquelet’. Deze op dennentakken en hooi geroosterde piepkuikens heb ik onlangs gemaakt en had nog wat hooi over. Na het lezen van de omschrijving van het recept, heb ik ook dit even gegoogeld en op afbeeldingen geklikt om een beeld te zien. Als je niet weet wat het is kan ik je aanraden om dit doen om te begrijpen wat de bedoeling is. Het lijkt me na het zien van de foto’s in ieder geval verrukkelijk. Je zet de mosselen tegen elkaar aan op een plank, legt er royaal hooi overheen en steekt het in de brand zodat de mosselen open gaan en een bijzonder geurige smaak krijgen. Ben echt heel benieuwd…..
Kookboek voor iedere dag van de week!
Eigenlijk is het een heerlijk boek voor iedere dag van de week. Genoeg variatie, (misschien door mijn ogen) makkelijk en inspirerend om er aan te beginnen. Bijvoorbeeld de ‘Truckersbal’ met jus, weer eens wat anders als een gehaktbal. Lekker op een broodje met mosterdmayonaise. Dit is comfort food in optima forma volgens foodies.
Wat maakt dit zo een fijn boek?
In dit boek zijn de gerechten opgedeeld in handige rubrieken, waardoor je met het grootste gemak het perfecte recept vindt.
En een verrassend lekker dessert.
En we sluiten af me in specerijenboter gebakken ananas met zure room. Roer 50 gram zachte roomboter met 1 theelepel speculaaskruiden door elkaar. Verhit de boter in een koekenpan met 1 steranijs, 1 kaneelstokje en 2 kruidnagels, bak stukken ananas goudbruin. Bestrooi met poedersuiker en laat de ananas karamelliseren. Verdeel de ananas over 4 kommen en serveer met een lepel zure room. Mijn idee, volg je de trend om plantaardig te koken? Roer dan de speculaaskruiden door kokosolie en serveer met opgeklopte kokosroom.
Tip: in een blik Fair Trade kokosmelk zit bovenop de lekkerste kokosroom.
foodies kookboek – 100 beste gerechten uit foodies
Auteurs: Remco Koenders en Willem van Santen
Uitgeverij: NwA’DAM
ISBN: 97899046822333
Prijs: € 17.99