Blog

Geroosterde nootjes

Het basisrecept voor geroosterde nootjes; 10 minuten op 180 graden. Als je dit onthoud als je noten gaat roosteren dan kan het niet fout gaan. Geroosterde noten zijn zo gemaakt. Als de oven nog aan staat leg dan gelijk een bakplaat met noten klaar. Zelf geroosterde noten kun je altijd in je kast hebben staan. Ze

Blog

Geroosterde nootjes

Het basisrecept voor geroosterde nootjes; 10 minuten op 180 graden. Als je dit onthoud als je noten gaat roosteren dan kan het niet fout gaan. Geroosterde noten zijn zo gemaakt. Als de oven nog aan staat leg dan gelijk een bakplaat met noten klaar. Zelf geroosterde noten kun je altijd in je kast hebben staan. Ze

Geroosterde nootjes

Het basisrecept voor geroosterde nootjes; 10 minuten op 180 graden. Als je dit onthoud als je noten gaat roosteren dan kan het niet fout gaan. Geroosterde noten zijn zo gemaakt.
Als de oven nog aan staat leg dan gelijk een bakplaat met noten klaar. Zelf geroosterde noten kun je altijd in je kast hebben staan. Ze zijn handig als er onverwacht gasten langs komen. Ze zijn heel gezond omdat er geen of weinig extra vet aan toegevoegd wordt. En krijg je trek in iets lekkers, neem dan vanaf nu af aan een handje geroosterde noten.

Schep de noten op de bakplaat om met een heel klein beetje olijfolie, zout en wat chilivlokken of pulbiber (Turkse pepervlokken). Plaats in het midden van de oven en rooster goudbruin en krokant in 10 minuten. Laat de noten op de bakplaat helemaal afkoelen en bewaar in een luchtdichte pot. Door het variëren met diverse smaken heb je iedere keer heerlijke verrassende noten.

Hier een paar leuke variaties:

Gemengde noten en ras el hanout,
Hazelnoten en gomasio* (zie je nu op de foto)
Pecannoten, honing, chillivlokken en zeezout
Amandelen, salieblaadjes en knoflook
Hazelnoten, gemalen espresso, ahornsiroop en zeezout voor heerlijk nootjes.

* Gomasio is een smaakmaker die oorspronkelijk afkomstig is uit de Japanse keuken. De naam komt ook uit het Japans: Goma betekent ‘sesamzaad’ en shio betekent ‘keukenzout’

Auteur

Yolanda van der Jagt

Over de auteur

Yolanda van der Jagt, recept en productontwikkelaar. Mijn bedrijf YOVEGGIEWORLD ontwikkelt groenten recepten en -producten. Het is mijn missie om consumenten makkelijk, meer en lekker groente te laten eten. Samen met toeleveranciers bedenk ik oplossingen hoe we gemakkelijk plant based food thuis op het menu krijgen. Daar heb ik genoeg ideeën over. Benieuwd geworden? Kijk ook op yoveggieworld.nl

Lees meer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.