Dip van geroosterde paprika en feta

  Posted on   by   Geen reacties

4 rode paprika’s

75 ml olijfolie

1 klein sjalotje, fijngehakt

1 knoflookteen, fijngehakt

60 ml rode wijn azijn

225 g feta, grof gehakt

4 tl tijmblaadjes

pita chips

Ik gebruik tegenwoordig een langzame manier om paprika’s te roosteren. Voorheen roosterde ik paprika’s altijd in een hete oven, stopte ze zwartgeblakerd in een papieren zak om wat af te koelen en verwijderde daarna het vel en de zaadjes. Voor mij blijft de paprika op deze langzame manier wat fijner van smaak.

Verwarm de oven voor op 150 graden. Leg de paprika’s op een met bakpapier belegd bakblik en bedruppel ze met 1,5 eetlepel olijfolie, verdeel de olie gelijkmatig over de paprika’s. Rooster de paprika’s tot ze zacht zijn in 60-75 minuten. Draai ze elk kwartier even om. Laat ze afkoelen.

Klop ondertussen de sjalot, knoflook, azijn, wat versgemalen peper en 60 ml olijfolie tot een dressing. Breng op smaak met zout.

Verwijder de steel, zaden en het vel van de paprika’s en snijd het vlees in kleine stukjes. Doe in een grote kom. Vermeng met de dressing en meng er nu voorzichtig ook de feta en de tijm door.

Dek af en laat minimaal 15 minuten staan zodat de smaken goed mengen. Proef en breng eventueel op smaak met nog wat zout.

* Je kunt de dip een dag van te voren maken en in de koelkast bewaren.

 

Categories: Basisbereidingen

Author: Nelleke van Lindonk

Nelleke van Lindonk (1950), tijdens haar lange carrière in de uitgeverswereld, ontwikkelde zij o.a. Het Blue Band Basis kookboek voor Unilever en produceerde zij een serie Chinese Chef Kookboeken voor Albert Heijn. In haar dagelijks leven verdeelt zij haar tijd tussen het bedenken en realiseren van verschillende culinaire projecten en het creëren van de jaarlijkse PINC Conferentie over de kracht van inspiratie, creativiteit en innovatie. Wat veel mensen met de Franse keuken hebben, heeft zij met de Amerikaanse keuken. Haar meest recente kookboeken, in samenwerking met Clara ten Houte de Lange, gaan over gezond eten in de breedste zin van het woord. Ze is op alle culinaire vlakken thuis: van het editen van kookboeken, het opzetten van een culinaire biologische markt, het organiseren van een food gerelateerd congres tot het ontwikkelen van culinaire concepten voor events.

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *