Japanse sesamdressing
Japanse sesamdressing (mijn lievelingssaus) kocht ik tot voor kort als een van de weinige kant-en-klare producten in een flesje. Tijdens mijn dag privé-kookles, op culireis in Japan, heb ik eindelijk geleerd hoe ik het zelf moet maken. Natuurlijk nog veel lekkerder dan de kant-en-klare en zoals bijna alles in de Japanse keuken, heel makkelijk te
Lees meerSOUQ het gouden kookboek van 2017!
Het kookboek SOUQ van Nadia Zerouali en Merijn Tol is donderdagavond uitgeroepen tot de winnaar van het GOUDEN KOOKBOEK 2017! Niet zomaar is SOUQ het gouden kookboek van 2017 geworden. Het juryrapport over SOUQ: ‘Op een geweldige manier laten de auteurs ons kennismaken met de keuken van het Midden-Oosten. Het brengt verschillende culturen samen. De
Lees meerKleurige siliconen ‘groenten’deksels sluiten luchtdicht af
Ik kan geen keukenwinkel voorbij lopen zonder naar binnen te gaan en even lekker te neuzen. In een Franse kookwinkel zag ik deze kleurige ‘deksels’ van siliconen, die elke pot, schaal of pan met gladde rand luchtdicht afsluiten. Ik heb het zelf geprobeerd en het werkt echt! Je kunt ze ook in de magnetron
Lees meerOvenplank van geurig cederhout
Cederhout verspreid bij verwarmen een verfijnd en kruidig aroma (zie ook het recept Pompoen met appel op geurig hout op deze site). Deze houten plank gebruik je in de oven voor het garen van vis en kip, het roosteren van groenten en zelfs voor het even nagaren van rood vlees als biefstuk en eendenborstfilet. De
Lees meerDe keukentafel van het NOORDEN
Yvon Jaspers Dit is met recht een kookboek voor op de keukentafel. Om elke keer weer in te bladeren en nieuwe ontdekkingen te doen. Het draait in dit kleurige boek vol prachtige foto’s van lekker eten, mooie landschappen en sfeervolle momenten om Hygge en Fika te ervaren. Fika is in het hoge Noorden een moment
Lees meerCulinair in Madrid met gids Yvonne op een tour
Clara vertelde al even in haar blog van een paar weken geleden over onze super culinaire ervaringen in Madrid en ga ik er wat dieper in. Om 10.30 uur staan Clara en ik keurig op tijd op het Plaza de Mayor, waar we de culinaire tour met gids Yvonne beginnen. Onze groep van 8 is
Lees meerZeeuwse kroepoek
Een opvallende nieuwe verschijning in het supermarktschap: Zeeuwse kroepoek. Kroepoek gemaakt van lokale Zeeuwse ingrediënten als Noordzeegarnalen, Zeeuwse ui en Oosterschelde-zeewier. Het familiebedrijf Wilthagen uit Tholen – bekend van de knabbelspek – zorgt hiermee voor een kleine revolutie in het kroepoek-schap. Want tot nu toe wordt er nog geen kroepoek in Nederland geproduceerd. De kroepoek
Lees meerJagen & verzamelen Paleo ten top!
Soms is het leven zó eenvoudig. Vorige week bijvoorbeeld waren we met kinderen en kleinkinderen in de Périgord. Het was herfstvakantie en prachtig weer. We genoten van het samenzijn rondom ons huis, maar zo af en toe moet je er toch eens op uit. Dus togen we met z’n allen naar een openluchtmuseum met grotwoningen,
Lees meerItaliaans televisievertier: wie van de vier?
Wat doe je als je aan je Italiaanse vakantiehuis bent gekluisterd? Bijvoorbeeld als manlief net met een nieuwe heup uit het plaatselijke ziekenhuis is ontslagen maar nog een week moet rondstrompelen voor hij gerepatrieerd kan worden? Je kijkt wat de Italiaanse televisie aan amusement te bieden heeft. Dat is niet veel, maar ik heb een
Lees meerGroentebouillon
Groentebouillon is de basis voor verschillende veganistische en vegetarische recepten. Als smaakmaker geeft groentebouillon een extra volle smaak aan je risotto, soep of pastasaus. Ook kun je met groentebouillon een heerlijke pittige warme drank maken. Mix 200 ml kokend hete bouillon met een lepel extra vierge olijfolie, vers gesneden met de staafmixer schuimig. Voeg een
Lees meerZwart is de nieuwe trend in culiland
Afgelopen weekend bezocht ik de Anuga in Keulen, de grootste levensmiddelenbeurs ter wereld op het gebied van levensmiddelen en aanverwante artikelen. Deze beurs wordt elke 2 jaar georganiseerd. Het is een beurs voor producenten, importeurs en groothandelaars. Dit jaar waren er zo’n 6.800 verschillende stands. Genoeg te zien, te proeven en te ruiken dus! Het
Lees meerSpaanse Sobrasada Iberica
Vorige maand, eind september was ik in Malaga voor een culinaire goodfoodtrip. Daar hebben wij boven op de berg in het kleine plaatsje Cadiar van de lokale hammenmaker Sobrasada geproefd. Sobrasada is een verrassende Spaanse smeerbare worst. Deze zachte gemalen worst is gemaakt van Iberisch varkensvet met paprikapoeder en andere specerijen. Bij het maken van
Lees meerBlijf op de hoogte!
Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.
lees meer