Blog

Blog – 31 oktober 2017

Jagen & verzamelen Paleo ten top!

Soms is het leven zó eenvoudig. Vorige week bijvoorbeeld waren we met kinderen en kleinkinderen in de Périgord. Het was herfstvakantie en prachtig weer. We genoten van het samenzijn rondom ons huis, maar zo af en toe moet je er toch eens op uit. Dus togen we met z’n allen naar een openluchtmuseum met grotwoningen,

Lees meer
Blog – 21 oktober 2017

Italiaans televisievertier: wie van de vier?

Wat doe je als je aan je Italiaanse vakantiehuis bent gekluisterd? Bijvoorbeeld als manlief net met een nieuwe heup uit het plaatselijke ziekenhuis is ontslagen maar nog een week moet rondstrompelen voor hij gerepatrieerd kan worden? Je kijkt wat de Italiaanse televisie aan amusement te bieden heeft. Dat is niet veel, maar ik heb een

Lees meer
Basisbereidingen – 18 oktober 2017

Groentebouillon

Groentebouillon is de basis voor verschillende veganistische en vegetarische recepten. Als smaakmaker geeft groentebouillon een extra volle smaak aan je risotto, soep of pastasaus. Ook kun je met groentebouillon een heerlijke pittige warme drank maken. Mix 200 ml kokend hete bouillon met een lepel extra vierge olijfolie, vers gesneden met de staafmixer schuimig. Voeg een

Lees meer
Blog – 12 oktober 2017

Zwart is de nieuwe trend in culiland

Afgelopen weekend bezocht ik de Anuga in Keulen, de grootste levensmiddelenbeurs ter wereld op het gebied van levensmiddelen en aanverwante artikelen. Deze beurs wordt elke 2 jaar georganiseerd. Het is een beurs voor producenten, importeurs en groothandelaars. Dit jaar waren er zo’n 6.800 verschillende stands. Genoeg te zien, te proeven en te ruiken dus! Het

Lees meer
Keuken & zo – 2 oktober 2017

Spaanse Sobrasada Iberica

Vorige maand, eind september was ik in Malaga voor een culinaire goodfoodtrip. Daar hebben wij boven op de berg in het kleine plaatsje Cadiar van de lokale hammenmaker Sobrasada geproefd. Sobrasada is een verrassende Spaanse smeerbare worst. Deze zachte gemalen worst is gemaakt van Iberisch varkensvet met paprikapoeder en andere specerijen. Bij het maken van

Lees meer
Blog – 2 oktober 2017

Brodo

Het is tijd voor Brodo. De herfst komt eraan, het weer verandert dus dat betekent dat we ook weer andere dingen gaan eten. Op een sombere middag is het heerlijk om een kop soep of zelf getrokken bouillon te eten. In New York is er zelfs een nieuwe rage ontstaan om het hele jaar door ‘’brodo’

Lees meer
Tips & tricks – 29 september 2017

‘Mise en place’ oftewel ‘alles op zijn plaats zetten’

De term ‘mise en place’ komt uit de Franse taal, maar is ook bij ons een algemeen begrip. Ik weet inmiddels al jaren hoe ongenadig belangrijk het is om alles goed voorbereid te hebben. Maar toch krijg ik soms opeens ongewild die totale chaos op mijn aanrecht. Een goede mis-en-place zorgt ervoor dat het maken

Lees meer
Blog – 21 september 2017

Devour Madrid!

Verslind Madrid! Dat is de vertaling van bovenstaande titel. En dat is precies wat Nelleke van Lindonk en ik onlangs gedaan hebben. Drie dagen Madrid betekent voor ons drie dagen op zoek naar typisch Madrileense producten, markten en gezellige restaurantjes en vooral ook heel erg genieten van al het lekkers dat Madrid te bieden heeft.

Lees meer
Blog – 21 september 2017

Onverwacht pasta eten in Amsterdam

Het is dinsdagmiddag en Christina en ik zijn in Amsterdam en willen van de Rozengracht naar de Goudsbloemstraat. We lopen zo te kletsen dat we niet de kortste route lopen, maar daardoor wel in een klein smaak paradijsje terecht komen. Opeens staan we op de hoek van de Lijnbaansgracht en de Anjeliersstraat. Buiten staat een

Lees meer
Tips & tricks – 12 september 2017

Gebakken salieblaadjes

Gebakken salieblaadjes deze smaakmaker is zo gemaakt. Heb je een plant in de tuin staan of nog een paar takjes salie over in een doosje met Italiaanse tuinkruiden maak deze gebakken salieblaadjes. Verhit in een kleine koekenpan een royale scheut olijfolie. Haal de blaadjes van de steeltjes en leg ze in de hete olie. Bak

Lees meer
Blog – 12 september 2017

Gewoon bloemkool?!

September staat voor mij voor ‘back to normal’! Die mooie zomer – maar niet heus – is nu echt voorbij en iedereen doet weer gewoon zijn ding. Naar school of aan het werk. September was een heel groot deel van mijn culinaire leven de maand van het gewone eten. Het was de maand dat de

Lees meer
Keuken & zo – 7 september 2017

Za‘atar en Sumak

Za´atar is een mengsel van gedroogde kruiden, sumak en geroosterd sesamzaad. Het wordt gemaakt van wilde tijm of oregano, maar de smaak lijkt meer op oregano dan op tijm. Het groeit in het Midden-Oosten, voornamelijk Libanon, Syrië en Israël. Elke streek maakt zijn eigen mengsel. Ik heb een schoonzus uit Zuid Libanon. Daar wordt oregano

Lees meer

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer