Een opvallende nieuwe verschijning in het supermarktschap: Zeeuwse kroepoek. Kroepoek gemaakt van lokale Zeeuwse ingrediënten als Noordzeegarnalen, Zeeuwse ui en Oosterschelde-zeewier. Het familiebedrijf Wilthagen uit Tholen – bekend van de knabbelspek – zorgt hiermee voor een kleine revolutie in het kroepoek-schap. Want tot nu toe wordt er nog geen kroepoek in Nederland geproduceerd. De kroepoek die op de markt is, werkt met grondstof uit Azië en wordt hier alleen afgebakken. Wilthagen maakt zijn garnalenkroepoek van Noordzeegarnalen, gevangen voor de Zeeuwse kust. Voor de gemiddelde Nederlander zal het misschien even wennen zijn: kroepoek die echt naar garnalen smaakt. Wij worden er blij van.
De andere smaken zijn ook bijzonder. De uienkroepoek bevat maar liefst 43 procent ui en dat proef je. De derde Zeeuwse variant is een kroepoek van Oosterschelde-zeewier. Wilthagen verwerkt in zijn kroepoek het zogenaamde knotswier. Een wier dat bij verhitting zijn smaak behoudt.
De Zeeuwse kroepoek is onder meer te koop bij Jumbo supermarkten, verschillende speciaalzaken en binnenkort ook bij Deen supermarkten, Spar en Agrimarkt.