Chocoladepasta zelf maken
Volgens de Amerikaanse journalist en auteur Micheal Pollan kun je het beste producten eten waar niet meer dan 5 ingrediënten in zitten. Door zelf je eten de produceren is dit veel makkelijker. Je weet namelijk de kwaliteit van de ingrediënten en je kunt ervoor kiezen om minder toe te voegen. Waardoor je smaken beter proeft. Dit recept is altijd heerlijk om in huis te hebben en makkelijk te maken tijdens de vakantie. Hou er rekening mee dat deze chocoladepasta niet oneindig houdbaar is. Dus koel bewaren of binnen enkele dagen lekker opeten.
Lees meerPompoenzaden zijn creatief
Of het nu pompoenzaden of pepita zijn. Er is beslist meer mee te doen dan je denkt. De zaden krijg je gratis bij de pompoen en de pepita (de groene pit uit de zaden) koop je in de winkel. Roosteren: was de zaden, laat een uur weken en droog ze een dag. Vermeng met een
Lees meerLaatste trend; millennial pink lettuce
De laatste trend uit New York is roze sla. Millennials pink lettuce noemen ze de radicchio del Veneto. Onlangs heb ik in een trendrapport van Foodinspiration gelezen over de term de Nieuwe Normaaltijd. Het gaat over de keuze die jonge mensen die nu de Millenials of Generation Z op het gebied van voeding maken. Ze
Lees meerOp culinair avontuur in Tbilisi, Georgië
Vier dagen culinair in Tbilisi: een avontuurlijke uitdaging. Er stond van alles op mijn programma om te ontdekken: kookles, wijnproeven, dumplings maken, proeverijen en natuurlijk ook de stad ontdekken. De eerste avond, zo rond een uur of 6, arriveer ik in mijn hotel en sta ik te trappelen om de stad in te gaan. Het
Lees meerKookles en etentjes cadeau
In ons deel van de wereld heeft bijna iedereen alles wat z’n hartje begeerd. Voor Sinterklaas, kerst en verjaardagen ga ik dus liever niet voor spul. Lekkere actie in of uit de keuken en aan tafel is veel leuker om iemand op te trakteren! Het voelt goed om iets dat ik zelf heb gemaakt of
Lees meerZelf marsepein maken
Marsepein kun je heel goed zelf maken van amandelen en poedersuiker. Met een keukenmachine is dat een werkje van niks, gewoon een kwestie van mengen. Dat was vroeger wel anders, toen werden in Spanje de amandelen in een vijzel (maza) fijngestampt en met suiker tot een soort brood (pan) gekneed tot mazapan. De geschiedenis van
Lees meerBacteriën en kaas
Kaas is melk. Wie en wat heeft van melk kaas gemaakt? Je denkt misschien de boer.. Maar dat is niet waar! Miljoenen bacteriën hebben deze kaas gemaakt.. Gerenommeerd foodjournalist en tv-maker Wouter Klootwijk laat in zijn column voor Uit de Keuken van 8 zien hoe je dat kunt doen. Klootwijk zal ons met enige regelmaat
Lees meerDe kunst van simpel koken
Vanaf oktober is dit vertaalde kookboek in de Nederland boekwinkels te vinden. Zelf heb ik de Engelse versie al jaren op de plank staan, naast de vele andere boeken van restaurant Chez Panisse onder leiding van Alice Waters. In 2001 werd dit Californische restaurant uitgeroepen tot beste restaurant van Amerika; en ik was erbij! Anderhalf
Lees meerMispels, mispellikeur en meer mispelrecepten?
De titel van dit blog is ‘Mispels, mispellikeur en meer mispelrecepten?’ en gaat over mijn zoektocht naar lekkere recepten om mispels te verwerken. Een van de fruitbomen die ik plantte toen wij in Drenthe kwamen wonen was een mispel. Ik had over mispels gelezen. Sommigen waren lyrisch over de smaak anderen waren minder enthousiast. Maar
Lees meerVeggielovers to be!
Ben jij al flexitariër? Zou je het willen worden? Een veggielover to be. Het is minder ingewikkeld dan je denkt. Het is een mindset! Wanneer je besluit om minder vis en vlees te eten dan ga je vanzelf meer groente en andere plantaardige producten eten. Je kunt er in het begin voor kiezen om het
Lees meerIk wil terug naar Japan
De afgelopen twee weken was ik in Japan en ik ben behoorlijk door het land geraakt. Zowel de cultuur als het eten waren voor mij een overweldigende ervaring. Vanaf de eerste dag heb ik genoten van alle mooie dingen die ik heb gezien en gegeten. Het begon al in Kyoto waar we ons diner aan
Lees meerDINEREN AAN DE GRACHT
Aan tafel bij van Loon Janny van der Heijden en Museum Van Loon Dit prachtige boek is uitgegeven ter gelegenheid van de tentoonstelling Dineren aan de gracht die van 5 oktober 2018 tot 14 januari 2019 te zien is in Museum van Loon . Dit museum is gevestigd in het dubbele grachtenpand Keizersgracht 672 in
Lees meerBlijf op de hoogte!
Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.
lees meer