Blog

Bloedsinaasappels, vitaminebommetjes met kleur

Bloedsinaasappels, vitaminebommetjes met kleur zijn van december tot en met april te koop. Deze lekkere sinaasappels hebben vaak een oranje tot oranjerode schil en oranje met rood dooraderd vruchtvlees. De bloedsinaasappel heeft een frisse zoetzure aangename smaak met een klein bittertje. Net als gewone sinaasappels bevatten ze veel vitamine C. Er zijn volbloed en halfbloed

Blog

Bloedsinaasappels, vitaminebommetjes met kleur

Bloedsinaasappels, vitaminebommetjes met kleur zijn van december tot en met april te koop. Deze lekkere sinaasappels hebben vaak een oranje tot oranjerode schil en oranje met rood dooraderd vruchtvlees. De bloedsinaasappel heeft een frisse zoetzure aangename smaak met een klein bittertje. Net als gewone sinaasappels bevatten ze veel vitamine C. Er zijn volbloed en halfbloed

Bloedsinaasappels, vitaminebommetjes met kleur

Bloedsinaasappels, vitaminebommetjes met kleur zijn van december tot en met april te koop. Deze lekkere sinaasappels hebben vaak een oranje tot oranjerode schil en oranje met rood dooraderd vruchtvlees. De bloedsinaasappel heeft een frisse zoetzure aangename smaak met een klein bittertje. Net als gewone sinaasappels bevatten ze veel vitamine C.

Er zijn volbloed en halfbloed sinaasappels. Bij de volbloed sinaasappels zijn zowel de schil als het vruchtvlees rood. Bij de halfbloed is het vruchtvlees rood dooraderd maar de schil is geel/oranje tot vol oranje van kleur.

Mooi rood en lekker
De bloedsinaasappel werd voor het eerst gekweekt in 1850 en is een kruising tussen een mandarijn en grapefruit. Anthocyaan zorgt ervoor dat de sinaasappels rood kleuren. Van belang zijn wel de klimatologische omstandigheden. Koude nachten en warme dagen zorgen er namelijk voor dat de sinaasappels hun mooie rode kleur krijgen. Er wordt gezegd dat de bloedsinaasappels van Sicilië de allerlekkerste zijn.

De bekendste drie rassen zijn de Tarocco, de Moro en de Sanquinello.

Bloedsinaasappels groeien in Spanje, Israël, Turkije, Zuid-Afrika en Brazilië maar de lekkerste zijn afkomstig uit Italië en Spanje.

Door de zoetzure ietwat bittere smaak combineert deze sinaasappel goed met vlees, kip en zelfs met witvis. Probeer de gestoofde eendenbout met bloedsinaasappel van José of de oesters met bloedsinaasappelsaus van Annelène maar eens. Maar ook in salades, gebak, ijs en desserts is de bloedsinaasappel een topper. En het zijn prima perssinaasappels vol heerlijk sap.

Auteur

Marijke Sterk

Over de auteur

Marijke Sterk – eigenaar van Marijke’s Media Keuken, culinaire duizendpoot, receptschrijfster, redacteur en kookboekauteur met een passie voor lekker koken, fotografie en eten uit de natuur. Kookt bij voorkeur het jaar rond uit eigen moestuin. Maar ook met het SEO-proof maken van recepten kan ik je helpen. Wil je meer weten ga dan naar mijn website www.mmk.nl en bezoek bijvoorbeeld mijn receptenpagina of broodblog!

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *