Chocoladepasta
Volgens de Amerikaanse journalist en auteur Michael Pollan kun je het beste producten eten waar niet meer dan 5 ingrediënten in zitten. Door zelf je eten de produceren is dit veel makkelijker te doen. Je weet namelijk de kwaliteit van de ingrediënten. Je kunt er zelf voor kiezen minder toe te voegen, waardoor je de smaken beter proeft. Dit recept is altijd heerlijk om in huis te hebben en makkelijk te maken tijdens de vakantie. Hou er rekening mee dat deze chocoladepasta niet oneindig houdbaar is. Dus koel bewaren of binnen enkele dagen opeten.
75 gram pure chocolade, in stukjes
250 gram zachte roomboter
30 gram gemalen amandelen of amandelmeel
Bereidingstijd: 10 min
1 Doe de chocolade in een vuurvaste kom. Smelt de chocolade au bain-marie in een vuur vaste kom, boven een pan met een bodem zacht kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Laat de chocolade op laag vuur smelten. Neem de kom van de pan zodra de chocolade gesmolten is.
2 Klop de boter in een kom met een garde luchtig. Voeg de fijn gemalen amandelen toe. Breng op smaak met een snufje fijn gemalen zeezout.
3 Spatel de gesmolten chocolade door de boter en schep het in een afsluitbaar bakje of smeer het direct op croissantjes of op dikke sneetjes vers zuurdesembrood.
Tip; je maakt de chocoladepasta extra feestelijk met verkruimelde gedroogde frambozen en gehakte gesuikerde kaneelamandelen.