Een handige harpist aan het fornuis
In mijn straat woont een krasse man. Kaarsrecht loopt hij, altijd keurig in het pak. Het goudkleurige bordje naast zijn deur vermeldt zijn beroep. Mijn straatgenoot is harpist, de grand sinjeur van harp spelend Nederland. Ik leerde hem beter kennen toen zijn partner plotseling overleed. Die had altijd voor de gezelligheid gezorgd; hij deed de
Lees meerZuurdesem broodstress
Heb jij ook last van zuurdesem broodstress? En kun je het voorkomen? Ik bak al jaren zuurdesembrood dit tot groot genoegen van iedereen die bij ons logeert of komt eten. Vaak vragen ze naar het recept maar als ik ze dan uitleg hoe je zo’n lekker brood maakt en dat je eerst een moederdeeg moet
Lees meerEen Japans kookboek met meer dan alleen receptuur
Recepten van een vader, een chef, een smulpaap en een ‘buitenstaander’. Dat is de ondertitel van The Gaijin Cookbook over de Japanse keuken. En met buitenstaander (Gaijin) bedoelt Ivan Orkin, dat hij altijd een buitenstaander in Japan is en zal blijven. Mijn favoriete kookboeken zijn altijd de kookboeken die ik naast mijn bed kan leggen.
Lees meerKeuzestress in Sevilla; overal kun je lekker eten
Een culinaire trip in Sevilla zorgt voor keuzestress, overal kun je lekker eten. Sweet memories kan ik nu wel zeggen. Op het randje van de lockdown was ik in Sevilla. We hebben daar geluncht met vrienden, die zitten nu al weken met kleine kinderen in huis opgesloten. Toen wij er waren viel het ons op
Lees meerNam sed orci quis mi interdum fringilla
Nam sed orci quis mi interdum fringilla ac et nibh. Duis id tellus a augue sodales bibendum vel ac tortor. Phasellus posuere est id tellus ornare, sit amet rhoncus elit suscipit. Maecenas venenatis consequat ligula, eget mollis dui volutpat vel. Phasellus lacus lectus, condimentum sed malesuada in, efficitur quis ligula. Maecenas aliquet dignissim orci sit
Lees meerZaaien voor een tuin vol groenten
Zaaien voor een tuin vol groenten! Na alweer vier weken in deze intelligente lockdown hebben de meeste mensen wel hun draai gevonden. Hoe moeilijk en verdrietig deze tijd met veel leed ook is, de lockdown werkt ook wel bevrijdend. Als veel dingen die eigenlijk moeten niet meer kunnen, ga je andere dingen zoeken die wel
Lees meerCras condimentum felis nec facilisis euismod
Sed id orci eu turpis tincidunt gravida eget vitae ipsum. Cras quis est nibh. Vivamus pulvinar viverra urna a commodo. Nulla ut dignissim augue. Phasellus sit amet ultricies nulla, id accumsan lorem. Suspendisse vitae consectetur risus. Aenean at pharetra magna. Cras condimentum felis nec facilisis euismod. Proin elementum, arcu vel vulputate molestie, quam lorem sollicitudin
Lees meerBizarre tijden met culinaire uitdagingen
Wat een geluk dat we bij UitdeKeukenvan8 van eten houden, en dan bedoel ik in dit geval ‘eten koken’ en ‘nieuwe gerechten’ uitproberen, want die liefde is beslist een voordeel in deze bizarre tijden. Net als bij heel veel mensen is ook mijn situatie totaal veranderd. Het koken van kleine maaltijden is voorbij en het
Lees meerKoop nu bij speciaalzaken in de buurt
foto: Volendammer visspecialist, Henry Schilder, Amstelveen Koop juist nu bij speciaalzaken in de buurt. Want slagers, viswinkels, groentewinkels, kaaszaken etc. hebben het heel moeilijk in deze crisis. Ik vind het altijd fijner om in kleine winkels en op de markt te kopen. Je kunt bij de specialisten altijd lekkere seizoensspecialiteiten bestellen (asperges, kervel, (jonge)salie, lamsvlees
Lees meerNieuw: gastauteur
De keuken van 8 breidt uit met steeds wisselende en regelmatig terugkerende gastauteurs. Culinaire vakvrouwen en -mannen die het leuk vinden af en toe een te gek recept, een bijzonder blog of een ander leuk weetje met de bezoekers van uitdekeukenvan8.nl te delen. Met trots stellen wij onze eerste gastauteur voor: Ellen Scholtens. Ellen Scholtens
Lees meerGastauteur Ellen Scholtens: Creatief de crisis door
Zware tijden zijn het door het coronavirus; ook voor de horeca. Sinds zondag 15 maart zijn alle restaurants en cafés in ons land gesloten. Even voor zessen klonk ‘de laatste ronde’ en daarna was het over en uit. Voorlopig tot en met 6 april. Nu ze klem zitten, zijn er ook ondernemers die creatief worden
Lees meerBlijf op de hoogte!
Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.
lees meer