Blog

Test – 8 april 2020

Nam sed orci quis mi interdum fringilla

Nam sed orci quis mi interdum fringilla ac et nibh. Duis id tellus a augue sodales bibendum vel ac tortor. Phasellus posuere est id tellus ornare, sit amet rhoncus elit suscipit. Maecenas venenatis consequat ligula, eget mollis dui volutpat vel. Phasellus lacus lectus, condimentum sed malesuada in, efficitur quis ligula. Maecenas aliquet dignissim orci sit

Lees meer
Blog – 8 april 2020

Zaaien voor een tuin vol groenten

Zaaien voor een tuin vol groenten! Na alweer vier weken in deze intelligente lockdown hebben de meeste mensen wel hun draai gevonden. Hoe moeilijk en verdrietig deze tijd met veel leed ook is, de lockdown werkt ook wel bevrijdend. Als veel dingen die eigenlijk moeten niet meer kunnen, ga je andere dingen zoeken die wel

Lees meer
Test – 7 april 2020

Cras condimentum felis nec facilisis euismod

Sed id orci eu turpis tincidunt gravida eget vitae ipsum. Cras quis est nibh. Vivamus pulvinar viverra urna a commodo. Nulla ut dignissim augue. Phasellus sit amet ultricies nulla, id accumsan lorem. Suspendisse vitae consectetur risus. Aenean at pharetra magna. Cras condimentum felis nec facilisis euismod. Proin elementum, arcu vel vulputate molestie, quam lorem sollicitudin

Lees meer
Blog – 2 april 2020

Bizarre tijden met culinaire uitdagingen

Wat een geluk dat we bij UitdeKeukenvan8 van eten houden, en dan bedoel ik in dit geval ‘eten koken’ en ‘nieuwe gerechten’ uitproberen, want die liefde is beslist een voordeel in deze bizarre tijden. Net als bij heel veel mensen is ook mijn situatie totaal veranderd. Het koken van kleine maaltijden is voorbij en het

Lees meer
Keuken & zo – 1 april 2020

Koop nu bij speciaalzaken in de buurt

foto: Volendammer visspecialist, Henry Schilder, Amstelveen Koop juist nu bij speciaalzaken in de buurt. Want slagers, viswinkels, groentewinkels, kaaszaken etc. hebben het heel moeilijk in deze crisis. Ik vind het altijd fijner om in kleine winkels en op de markt te kopen. Je kunt bij de specialisten altijd lekkere seizoensspecialiteiten bestellen (asperges, kervel, (jonge)salie,  lamsvlees

Lees meer
Gastauteurs – 21 maart 2020

Nieuw: gastauteur

De keuken van 8 breidt uit met steeds wisselende en regelmatig terugkerende gastauteurs. Culinaire vakvrouwen en -mannen die het leuk vinden af en toe een te gek recept, een bijzonder blog of een ander leuk weetje met de bezoekers van uitdekeukenvan8.nl te delen. Met trots stellen wij onze eerste gastauteur voor: Ellen Scholtens. Ellen Scholtens

Lees meer
Blog – 21 maart 2020

Gastauteur Ellen Scholtens: Creatief de crisis door

Zware tijden zijn het door het coronavirus; ook voor de horeca. Sinds zondag 15 maart zijn alle restaurants en cafés in ons land gesloten. Even voor zessen klonk ‘de laatste ronde’ en daarna was het over en uit. Voorlopig tot en met 6 april. Nu ze klem zitten, zijn er ook ondernemers die creatief worden

Lees meer
Blog – 20 maart 2020

Door Corona culinair in quarantaine

Tja… Daar zitten we dan met z’n allen in hetzelfde schuitje. Niet met z’n allen echt bij elkaar natuurlijk, maar wel met z’n allen min of meer in thuisisolatie om zo toch het Coronavirus te proberen in te dammen. En zeker culinair gezien in quarantaine. Een boodschap doen mag nog en ommetje maken ook, maar

Lees meer
Blog – 19 maart 2020

Raapstelen, bladmoes of snijmoes

Raapstelen, bladmoes of snijmoes zijn een echte voorjaarsgroenten. Deze jonge blaadjes van koolraap, meiknolletjes of Chinese kool worden in het voorjaar in bosjes verkocht. Vanaf maart zie je de bosjes al of niet met de worteltjes er nog aan in de winkels liggen. Bij de supermarkten meestal per bosje en (helaas) verpakt in plastic. Op

Lees meer
Blog – 16 maart 2020

Hamsteren, voedselbank de dupe

Hamsteren zoals dat nu gebeurd lijkt mij een volslagen overbodige paniek actie. Je kunt het massaal inkopen van producten zelfs als asociaal interpreteren. Er is helemaal geen schaarste en die wordt door de hamstergekte juist wel gecreëerd. Zelfs al zou er schaarste zijn, dan moeten we juist rekening houden met anderen. In tijden van crises

Lees meer
Blog – 13 maart 2020

Samen rond de truffel

Al jaren ben ik lid van een kookclub. De pakweg 270 leden zijn verdeeld over groepen van zo’n 12 -16 mensen. Bijna al die teams koken alleen ’s avonds en ze bestaan uit of vrouwen of mannen. Ik ben lid van een gemengde groep die ’s middags kookt. Van dat gemengde karakter merk je normaliter

Lees meer
Boekrecensies – 11 maart 2020

Vegan Zuivel

Plantaardig eten is hip en zoals ik zeg, het nieuwe gewoon. Het is best makkelijk te doen om minder vis of vlees te eten zeker als het van goede lokale kwaliteit is. Wat ik zelf nog lastig vind is die heerlijke kaas en boter te laten staan. Dus met het boek van Emilie hoop ik

Lees meer

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer