Blog

Verjaardagsdiner met sterren van Daalder & Zarzo

Daalder & Zarzo maken samen geweldige ophaal sterrendiners. Ik kreeg het thuisdiner  als een super verrassing op mijn toch al zo speciale en leuke mei-verjaardag. Adrian Zarzo van Restaurant “Zarzo” in Eindhoven en Dennis Huwaë van restaurants “Daalder” en “Edel by Dennis” in Amsterdam zijn briljante koks en hartstikke goeie vrienden. De gerechten die beide

Blog

Verjaardagsdiner met sterren van Daalder & Zarzo

Daalder & Zarzo maken samen geweldige ophaal sterrendiners. Ik kreeg het thuisdiner  als een super verrassing op mijn toch al zo speciale en leuke mei-verjaardag. Adrian Zarzo van Restaurant “Zarzo” in Eindhoven en Dennis Huwaë van restaurants “Daalder” en “Edel by Dennis” in Amsterdam zijn briljante koks en hartstikke goeie vrienden. De gerechten die beide

Verjaardagsdiner met sterren van Daalder & Zarzo

Daalder & Zarzo maken samen geweldige ophaal sterrendiners. Ik kreeg het thuisdiner  als een super verrassing op mijn toch al zo speciale en leuke mei-verjaardag.

Adrian Zarzo van Restaurant “Zarzo” in Eindhoven en Dennis Huwaë van restaurants “Daalder” en “Edel by Dennis” in Amsterdam zijn briljante koks en hartstikke goeie vrienden. De gerechten die beide heren maken zijn creatief, interessant, gebalanceerd en waanzinnig lekker. Ze hebben daarbij natuurlijk elk hun eigen stijl van koken. Waarbij je bij Adrian duidelijk Spaanse invloeden proeft en Dennis zich laat inspireren door alles wat er aan lekkers en kooktechnieken op de wereld te vinden is.

Dennis en Adrian hebben met Corona, van de nood een deugd gemaakt. Ze zijn samen lekker aan de gang gegaan met een soort “quatre-mains” afhaalmenu’s op sterrenniveau, die je thuis alleen maar even hoeft af te maken. Elk maken ze hun eigen gerechten die gecombineerd samensmelten tot een heel bijzondere maaltijd. Daarbij wordt telkens ook aan een perfect mondgevoel  gedacht: warme, koude en lauwe temperaturen gecombineerd met zachte, stevige en knapperige structuren. Je krijgt er overduidelijke instructiefilmpjes bij die je met de QR-code eenvoudig kunt downloaden. Het zit zo slim in elkaar dat alles thuis heel makkelijk mooi en lekker op tafel komt. Zelfs zonder enige handigheid en kookkennis. Een kind kan de was doen.

Perfect voor mijn verjaardag! Mijn lief snapt dat als geen ander en verraste mij met een 6 gangendiner van deze 2 super-Chefs. Vriendin Nadia Zerouali (die in het complot zat, #nadia.zerouali___) had er stiekem nog kaasjes en een heerlijke rosé bij laten doen.

Het menu: https://www.youtube.com/playlist?list=PLfbNWyOqKZFyE5_QDqidFn2yAySF_a5k4

* Tonijn, watermeloen, gazpacho van groene tomaat, chipotle-mayonaise (van gedroogde, gerookte chipotle), crème van avocado, beetje sla, gedroogde maïsknappertjes en sesam: O.. dat pitje en rokerige van de chipotle. Te lekker!

* Smeuïge burrata, courgette in basilicumolie, ansjovisfilet en lauwwarme beure blanc: Wie dat kan bedenken…. ongelofelijk lekker… woorden schieten tekort.

*Pulpo gemarineerd in dressing van gepofte paprika en gefermenteerde Spaanse peper, fregola in pulpobouillon, gebakken bundelzwammen, bieslookmascarpone, kleine stukjes grapefruit, knisperende stukjes bleekselderij en knapperige zeewier met gepofte rijst: Wat een verrassing dat zoveel uiteenlopende ingrediënten zo mooi kunnen samengaan in één gerecht.

* Ravioli gevuld met eekhoorntjesbrood met een dressingachtige saus van Parmezaanse kaas, Brabantse asperges met boerenboter, in olijfolie gegaarde bosui en gevriesdroogde shiitake voor een knappertje: Verrukkelijk!

* Twaalf uur in de oven gegaarde gepekelde rundernek, zoetzure komkommer, Griekse kalamata  olijven, gedroogde peterselie en munt, krokantjes met Ras al Hanout, gel van gebrande paprika en een zacht zure hangop: Zo.. dat vlees is zó zacht en zó smaakvol, alle toevoeging voegen iets bijzonder lekkers toe. Wauw!

* Lauwwarme bread & butterpudding met compote van rood fruit en vanillecrème: een waardig besluit van een zeldzaam lekker menu.

P.S. Tot aan het diner was mijn verjaardag ook al zo fijn:

* ‘s Ochtends eerst ontbijt in de zon in de tuin. De fles Limburgse bubbels (Wijngoed Thorn Pinot Brut 2017) die onze lieve vrienden uit Vilt hadden laten bezorgen, bleef nog even dicht. Die hebben we aan het eind van de dag soldaat gemaakt met 2 vrienden die als verrassing toch heel even zijn langs gekomen om in de tuin op ruime afstand te proosten.

* In de loop van de ochtend een corona-veilige koffie met gebakjes op het terras van mijn 89 jarige moeder.

* Tussendoor hartverwarmde app-, mail- en sms-berichtjes van familie, vrienden en collega’s en gezellige videogesprekken met de kinderen en kleinkinderen in Japan en Nieuw Zeeland.

* ‘s Middags een super snack- pret-picknick van Bier Brouwerij ‘t IJ die ik per post óók als cadeau had gekregen van Marijke (de dochter van mijn lief). We zaten in het Amsterdamse bos aan een slootje op een stil plekje. Geen vliegtuigen die overkwamen en heel weinig mensen op de been. Mooie stille momenten.

 

Het is zo leuk en lief wat iedereen bedenkt om zo’n verjaardag, (bijna) zonder visite, toch heel  feestelijk te maken. Corona heeft ook zijn goeie kanten!

#thuismetdaalderenzarzo

#Edelbydennis

#Zarzo

#nadia.zerouali___

# brouwerij’tij

 

Auteur

José van Mil

Over de auteur

José van Mil Pepper & Salt professionele, ervaren foodstylist (foto en film) en receptontwikkelaar
Gespecialiseerd in smakelijke foodstyling en receptontwikkeling inclusief food concepten en producties. Ik denk brand strategisch en doelgroepgericht. Mijn recepten schrijf en kook ik ook met het oog op fotografie; lekker, toegankelijk, gezond, vernieuwend en fotogeniek. Ik werk met veel plezier aan grotere en kleinere producties. Mijn foodstyling en receptuur zijn inzetbaar op alle media waar de foodmarket gebruik van maakt. www.pepper-salt.nl
Ook zaakkundig op het gebied van eten voor kankerpatiënten. www.eten-met-kanker.nl

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *