Blog

Gastauteur Emilie van der Woerd van KokenopHout

Hallo! Ik ben Emilie van der Woerd, ik woon in de Betuwe en ben eigenaar van KokenopHout. Tijdens een reis 17 jaar geleden door Canada met mijn echtgenoot, ontdekte ik dat daar veel gerechten bereid worden op cederhouten planken op open vuren of in de oven. De Westkust van Canada staat bekend om zijn mooie

Blog

Gastauteur Emilie van der Woerd van KokenopHout

Hallo! Ik ben Emilie van der Woerd, ik woon in de Betuwe en ben eigenaar van KokenopHout. Tijdens een reis 17 jaar geleden door Canada met mijn echtgenoot, ontdekte ik dat daar veel gerechten bereid worden op cederhouten planken op open vuren of in de oven. De Westkust van Canada staat bekend om zijn mooie

Gastauteur Emilie van der Woerd van KokenopHout

Hallo! Ik ben Emilie van der Woerd, ik woon in de Betuwe en ben eigenaar van KokenopHout. Tijdens een reis 17 jaar geleden door Canada met mijn echtgenoot, ontdekte ik dat daar veel gerechten bereid worden op cederhouten planken op open vuren of in de oven. De Westkust van Canada staat bekend om zijn mooie Western Red Cedar bossen. De Indianen daar gebruiken cederhout al eeuwenlang om op te koken. Dit cederhout geeft gerechten tijdens het bereiden een heerlijk kruidig aroma.

Cedarhout uit Canada

Geïnspireerd door de CedarWood OvenPlank ben ik in 2010 met KokenOpHout begonnen. Ik importeer nu zelf het cederhout uit Canada en zaag het daarna in de werkplaats achter ons huis in mooie planken, waarop je in de oven heerlijke gerechten kunt bereiden. Behalve deze ovenplanken – die op een snijplank lijken, maar dat beslist niet zijn – maak ik ook dunnere barbecueplankjes en cederhouten vellen, waarin je gerechten kunt wikkelen en ze dan in de oven of op de barbecue kunt bereiden.

Gezond en puur

Ik maak de planken veel voor restaurants, barbecuewinkels en kookwinkels en heel leuk… ik denk ook vaak mee over gerechten die je op de ovenplank kunt bereiden. Koken op hout is heel pure en gezonde bereidingswijze. De smaak van alle ingrediënten komt goed tot uiting en het gerecht in z’n geheel krijgt een verfijnde cederaroma . In de loop der jaren zie ik een duidelijke verschuiving in het soort gerechten. Werd er 5 jaar geleden nog veel vlees op de ovenplank bereid, nu is er een duidelijke verschuiving naar vis- en plantbased gerechten. Daar zijn mijn producten ook heel geschikt voor.

Relatiegeschenk

Het is natuurlijk leuk om zo’n ovenplank of barbecueplank voor jezelf te kopen, maar het is ook leuk om ze cadeau te geven. Ook als relatiegeschenk. Dat kan zelfs met een mooi ingebrande boodschap of uw eigen logo. Kijk voor meer informatie op kokenophout.com Daar zijn al deze cederhouten producten ook te bestellen.

Een leuk weetje: Om het importeren en het verbruik van dit cederhout te compenseren, plant ik voor elke bestelling een nieuwe boom in ons eigen voedselbos.

Auteur

Clara ten Houte de Lange

Over de auteur

Clara ten Houte de Lange – een gezonde lekkerbek

Als ik iéts ben, is het wel een gezonde lekkerbek. Lekker koken is de tool om mijn passie kracht bij te zetten: gezond eten lekker maken. Vanuit Assisti Culinair & Communicatie adviseer ik bedrijven in de foodsector en maak ik recepten, culinaire artikelen en columns voor diverse media en kookboeken. Recepten zijn hét middel om ideeën die je met overtuiging hebt bedacht, te delen en anderen ervan te laten genieten.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *