Sterrenrestaurant O&O tijdelijk weer ‘afhaalchinees’

  Posted on   by   Geen reacties

Peking duck salade restaurant O&O

Restaurant O&O uit St Willebrord dat 30 jaar terug begon als afhaalchinees, behaalde in 2019 als een van de eerste Aziatische restaurants in Nederland een Michelinster. Een mooi succesverhaal over de bevlogen familie Tsang dat menig culinair geïnteresseerde wel kent. Nu in coronatijd kun je in het weekend bij O&O fantastische gerechten online bestellen en afhalen.

Gastvrijheid

Wrang genoeg lijkt de cirkel daarmee weer rond. Maar laten wij hopen dat dit heel snel verleden tijd is en dat we ook weer kunnen genieten van de gastvrijheid, persoonlijke service en excellente keuken. Want restaurant O&O in het west-Brabantse St Willebrord, dat wielerkenners aan grote namen doet denken, is een pareltje. Naast de geweldige keuken heeft het restaurant een mooie serene sfeer waar de dochters van het eigenaarsechtpaar Tsang zo’n plezierige, persoonlijke aandacht geven dat Gastvrijheid hier echt met een hoofdletter wordt geschreven.

Thuisgebracht

O&O bezorgde mij in 2019 de meest bijzondere, on-Nederlandse restaurantervaring ooit. Wij wonen niet om de hoek van St Willebrord en hadden dus in het nabijgelegen Bosschenhoofd een hotelkamer geregeld. Na een voortreffelijke avond vroegen wij bij het afrekenen de taxiservice te bellen die vaste zaken doet met O&O en ons ook had gebracht. Tot onze verrassing werd gezegd ‘onze vader’ brengt jullie wel terug. En dus werden wij persoonlijk door mr Danny Tsang, eigenaar/chef in koksbuis, naar ons hotel teruggebracht. Alsof het werken in een restaurantkeuken al niet vermoeiend genoeg is. Het werd een bijzondere rit, met een zeer geanimeerd gesprek over zijn herkomst (Hong Kong) en de start samen met zijn vrouw uit Maleisië bijna 40 jaar geleden in St Willebrord. Het daarna overnemen van de afhaalchinees, het samen met de familie (twee dochters en een zoon) jarenlang werken om de keuken op een hoger niveau te brengen en uiteindelijk het met een Michelinster bekroonde succes.

Voorlopig moeten wij het in coronatijd even doen met de gerechten die af te halen zijn. Over de gerechten is goed nagedacht. Zij zijn van sterrenniveau en kunnen met minimale handelingen thuis worden uitgeserveerd. ‘O&O Thuis’ is absoluut genieten en een echte aanrader, maar wij kijken vooral ook uit dat wij weer echt bij de familie Tsang in St Willebrord aan tafel kunnen aanschuiven.

 


Author: Tilly Sintnicolaas- Food communicatie professional

Mijn specialisme is communicatie over food. Eerst als directeur van het Nederlands Visbureau heel specifiek voor vis, maar met mijn - in 2007 opgerichte - marketingcommunicatiebureau reikt het portfolio verder dan vis. Bij het Bureau van Sintnicolaas komt naast vis, schaal- en schelpdieren ook Iers rundvlees, Zeeuwse kroepoek, duurzaamheidskeurmerken en keukenapparatuur voorbij.
Consumenten inspireren en informeren over food is wel het leukste van ons vak. Op het culinaire platform Uit de Keuken van 8 doen we dat samen met allemaal vakvrouwen. Kennis delen en hopelijk veel mensen blij maken, dat is onze drijfveer.
www.bureausintnicolaas.nl

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *