Blog

Blog – 6 oktober 2020

Walnoten: tijd om ze te rapen!

Walnoten: tijd om ze te rapen! Deze zomer in Frankrijk stond onze eigen walnotenboom er zo mooi bij. Voor het eerst boordenvol groene noten in de dop. We hebben die boom daar zo’n 15 jaar geleden als jonge stek geplant. Die stek, een zaailing, groeide traag maar gestaag uit tot een volwassen boom. Met de

Lees meer
Basisbereidingen – 2 oktober 2020

De perfecte appeltaart

door Eke Mariën De perfecte appeltaart. Laat ik meteen met de deur in huis vallen. Het is onmogelijk om één recept te geven van de perfecte appeltaart. Iedereen in Nederland heeft zo z’n eigen ideeën over de perfectie van deze meest gebakken taart. De een houdt van een dikke korst, de ander juist van een

Lees meer
Blog – 1 oktober 2020

Linzen of vleesvervangers

Linzen of vleesvervangers? Als je geen vlees (meer) eet en geen dierlijke producten meer wilt eten, moet je de gezonde voedingsstoffen uit vlees zoals eiwitten, vitamines en mineralen vervangen door een plantaardig alternatief. Maar wat kies je dan? Linzen – of andere gedroogde peulvruchten – , of toch maar een vleesvervanger? Vleesvervangers Als je weinig

Lees meer
Blog – 1 oktober 2020

Vers van de Pers: Linzen! van Joke Boon

Vers van de Pers: Linzen! van Joke Boon. Wie kent Joke boon niet van haar originele en eigentijdse kookboeken vol gezonde, goed maakbare recepten? Na Bonen!, De Vega Optie en Koken met Kleur is er nu haar nieuwste boek Linzen! In dit enige echte linzenkookboek geeft Joke Boon – dé peulvruchtenexpert van Nederland – de

Lees meer
Boekrecensies – 30 september 2020

FitChef Family

FitChef Family Gezond koken met het hele gezin Bestel nu het boek hier! Goed eten doe je niet alleen. Na het succes van FitChef en FitChef Turbo is er daarom nu het derde deel in de FitChef-reeks: FitChef Family. Speciaal voor iedereen die met het hele gezin een gezonder eetpatroon op wil bouwen. Vind jij

Lees meer
Blog – 29 september 2020

Herfstbbq: gevulde pompoen op Cedarwood

De herfst is een magische tijd van het jaar, en met Halloween om de hoek is een herfstbbq van een gevulde pompoen op Cedarwood een leuke activiteit met kinderen.

Lees meer
Blog – 29 september 2020

Grand Prestige Vatgerijpt met ruige Schotse whiskytonen

door Sonja van de Rhoer Grand Prestige Vatgerijpt met ruige Schotse whiskytonen. Als fervent whiskyliefhebster reed ik op een mooie dag in september naar de Arcense bierbrouwerij voor de lancering van vier speciaalbieren. De Grand Prestige Vatgerijpt bieren van Hertog Jan zijn dit jaar gerijpt op whiskyvaten uit de Schotse Highlands, Lowlands, Speyside en Islay.

Lees meer
Blog – 25 september 2020

Linzen in kleuren en maten

Je hebt linzen en linzen. Linzen horen tot de peulvruchten, het zijn de zaden van de linzenplant. Rijk aan eiwitten en vezels en daarnaast een belangrijke een bron van (B)vitaminen en mineralen als ijzer. Linzen zijn er in soorten en maten. Het grootste verschil zit ‘m in de kleur. Je hebt bruine linzen, groene linzen,

Lees meer
Blog – 23 september 2020

Bakservice van Isa en Liv

Na enige weken niet naar school gaan en geen uitstapjes (de Covid lock-down), vonden Isa en Liv, twee vriendinnen van 9 en 10 het wat saai worden. Ze bedachten een bakservice voor de straat. We kregen een brief in de bus met producten en prijzen. Je kon het er zelf niet voor maken en ze

Lees meer
Uncategorised – 23 september 2020

Gerookte tofu

Gerookte tofu wordt ook gemaakt van sojabonen, net als de bekende witte blokken tofu (tahoe) en de silken tofu waar Yolande hier laatst een stukje over schreef. Deze stevige tofu wordt in kleinere blokken geperst. Deze tofupressed kussentjes worden meestal eerst gemarineerd, bijvoorbeeld in sojasaus of bestrooid met kruiden en daarna gerookt. De tofu die

Lees meer
Keuken & zo – 23 september 2020

Truffelbrie maken

Truffelbrie maken Truffelbrie dat wil je eten. Nu! In het truffelseizoen! Maak zelf echte truffelbrie. Begin september waren wij met ons culinair netwerk bij Judith Evenaar in de Truffelgaard in Renkum. Dit is de eerste echte truffelkwekerij in Nederland. Voordat Judith ons haar verhaal vertelde, liet zij ons eerst een heerlijk stukje zelfgemaakte truffelbrie proeven.

Lees meer
Blog – 17 september 2020

Oost-Indische kers op je bord

Met de Oost-Indische kers op je bord geef je gerechten een lekker peperig smaakje maar de plant geeft ook vrolijkheid in je tuin of op je balkon. De Oost-Indische kers is, in tegenstelling wat de naam doet vermoeden, afkomstig uit Midden-Amerika.

Lees meer

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer