Blog

Bakservice van Isa en Liv

Na enige weken niet naar school gaan en geen uitstapjes (de Covid lock-down), vonden Isa en Liv, twee vriendinnen van 9 en 10 het wat saai worden. Ze bedachten een bakservice voor de straat. We kregen een brief in de bus met producten en prijzen. Je kon het er zelf niet voor maken en ze

Blog

Bakservice van Isa en Liv

Na enige weken niet naar school gaan en geen uitstapjes (de Covid lock-down), vonden Isa en Liv, twee vriendinnen van 9 en 10 het wat saai worden. Ze bedachten een bakservice voor de straat. We kregen een brief in de bus met producten en prijzen. Je kon het er zelf niet voor maken en ze

Bakservice van Isa en Liv

Na enige weken niet naar school gaan en geen uitstapjes (de Covid lock-down), vonden Isa en Liv, twee vriendinnen van 9 en 10 het wat saai worden. Ze bedachten een bakservice voor de straat.

We kregen een brief in de bus met producten en prijzen. Je kon het er zelf niet voor maken en ze beloofden met handschoenen te bakken.  Het regende bestellingen en via de straatapp ging rond hoe lekker de appeltaart was, nee dan de kwarktaart mmmm…..

Ik bestelde appeltaart en cakepops. Op de afgesproken tijd stonden ze voor de deur, de cakepops als een bosje bloemen in de uitgestoken hand. De cakebolletjes geprikt op satéstokjes, versierd met chocolade en sprinkels.

Ik googelde cakepops en zag vele recepten en filmpjes. Er bestaat een speciaal apparaat voor om ze te bakken, een soort tosti-apparaat met holletjes. Daarin giet je wat beslag, deksel dicht na 3-4 minuten deksel omhoog, cakeballetjes omdraaien en andere kant bakken. Afkoelen en versieren.

Een andere manier is kant en klare cake verkruimelen, mengen met boter en poedersuiker, kneden tot deeg. Balletjes draaien en op laten stijven in de koelkast. De recepten en filmpjes kun je zien op internet. Is er een bakwinkel in de buurt dan kun je daar lollystokjes kopen.

Kijk ook hoe je de cakepops voorzichtig moet dopen in bijv. chocolade, laten uitlekken en eventueel verder versieren. Leuk met de kinderen.

Ik ga een nieuwe bestelling plaatsen. Coronakilo’s? Even een extra kast uitruimen.

Auteur

Annelene van Eijndhoven

Over de auteur

Annelène van Eijndhoven, kok en schrijver van kookboeken.
Mijn hele leven stond en staat in het teken van koken en eten. Beroepsmatig als diëtist, docent, kok, ontwikkelaar van recepten en (mede)schrijver van kookboeken en de receptenrubriek van de NRC.
Als hobby: lid van kookgroepen, cateraar in persoonlijke kring, kookraadsvrouw voor kinderen of voor oudere buurtgenoten die koken willen leren. En ik ben natuurlijk een genieter, steeds in voor nieuwe culinaire ervaringen.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *