Onze nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht!
Voor dit gerecht wordt een spaghettipompoen gebruikt. Deze pompoen heeft zijn naam te danken aan de structuur van zijn vruchtvlees. Dit ziet er na het bereiden uit als spaghetti maar heeft vanzelfsprekend wel de smaak van pompoen. Helaas kom je deze pompoensoort niet vaak tegen in de winkels. Hooguit een keer bij een natuurvoedingswinkel of biologische supermarkt. Vreemd eigenlijk want hij groeit in ons klimaat net zo goed al alle andere pompoenen. Dus heb je een stuk tuin over dan is het zeker de moeite waard op een paar zaden in de grond te stoppen. Met een beetje geluk kun je net als ik nog ver in de winter genieten van deze lekkere pompoenen. Hoofdgerecht 2-3 personen Bereidingstijd: ca. 25 min. Oventijd: ca. 45 min.
Lees meerBoerenkool, zuurkool en hutspot zijn echte traditionele Hollandse wintergerechten met als basis een lekker kruimig aardappeltje. Van origine worden stamppotten gegeten met worst, een karbonaadje, speklapje of ouderwets draadjesvlees. En natuurlijk met een kuiltje jus! Maar er zijn nog veel meer lekkere stamppotjes te bedenken. Wat te denken van deze knolselderijstamppot met paddenstoelen en gestoomde makreel? Hoofdgerecht voor 2 personen Bereidingstijd: ca 20 min.
Lees meerVoor een lekker lunch of brunchbroodje neem je zuurdesem boterhammen die je belegd met repen geroosterde paprika, gerookte zalm en een zachtgekookt ei. Samen met een lik goede mayonaise en wat tuinkers heb je een heerlijke (zondagse) sandwich. lunch of brunchgerecht voor 2 personen bereidingstijd: 15 min.
Lees meerAppelbeignets of appelflappen, de namen worden nogal eens door elkaar gehaald. Appelbeignets zijn schijven appel die door een beslag gehaald worden en vervolgens in ’t frituur goudbruin gebakken worden en bij appelflappen worden wordt appel verpakt in roomboterbladerdeeg in de oven bereid. Beide varianten vallen onder de noemer Oud & Nieuw gebak en smaken wat mij betreft het allerlekkerst als ze net uit het frituur of uit de oven komen. Oranjebloesemwater kun je kopen bij Turkse en Marokkaanse winkels of bestel de oranjebloesemwater van dan weet je zeker dat je er een van goede kwaliteit koopt. Voor ca. 25 stuks Bereidingstijd: ca. 45 minuten
Lees meerEr gaat geen oud & nieuw voorbij of er worden bij ons in de familie frituurtjes gebakken. Mijn oma bakte ze voor de kleinkinderen en mijn moeder op haar beurt voor haar kleinkinderen. Nu heb ik de oude ijzers van mijn oma waarmee je dit lekkere en o zo simpele oud & nieuw gebak maakt. Het beslag is heel simpel en binnen een half uur heb je een hele berg van deze krokante wafeltjes klaar. Ze zijn nog steeds te koop deze wafelijzers maar je komt ze ook nog wel eens tegen op rommelmarkten. Voor ca. 20 stuks
Lees meerTip: je kunt ook ringen puntpaprika bakken met een kwarteleitje. Leuk voor de paasdagen.
Lees meerDeze zelfgemaakte mini kerststolletjes met lekker veel gedroogd fruit, noten en amandelspijs kun je goed van tevoren maken. Vries de afgekoelde broodjes zonder poedersuiker, verpakt in een diepvrieszak, in en je hebt tijdens de kerst in een handomdraai heerlijke ontbijt- of brunchbroodjes op tafel staan. Voor 12 stolletjes Bereidingstijd: ca. 45 minuten, ± 2 uur rijzen en ca. 12-15 minuten oventijd
Lees meerIk ben dol op cinnamon rolls! De geur alleen al doet mij watertanden. Ik zou elke dag willen beginnen met zo’n verrukkelijk broodje met een sticky vulling van bruine suiker, rozijnen, boter en kaneelpoeder, rijkelijk overgoten met vanilleglazuur. Ik maak ze dus graag als ik logees heb en we met z’n allen lekker lang samen aan de ontbijttafel zitten. Voor 12 broodjes Bereidingstijd: ca. 45 minuten, ± 2 uur rijzen en ca. 15-17 minuten oventijd
Lees meerANDERE VIS Natuurlijk kun je de kabeljauw hier door andere vissoorten vervangen. Laat je inspireren door wat de visman je te bieden heeft. Dit gerecht smaakt ook super met bijvoorbeeld zeebaarsfilet.
Lees meerHet is weer tijd om van de plank te halen. Het was lastig kiezen er staan veel heerlijke recepten in waar je juist deze tijd van het jaar zin in hebt. En zelf Sint zoet bakken is hip zei Clara ooit. Niets is minder waar en het smaak echt veel lekkerder. Alles wat je zelf maakt is veel leuker, zeker als je het samen met de kinderen of kleinkinderen bakt. Wat ons betreft..... geef het bakken en de Sinterklaastraditie door.
Lees meerEen origineel gerecht voor deze tijd van het tijd. Stoven in de oven heeft als voordeel dat het vlees heerlijk mals wordt en je niet bang hoeft te zijn dat de pan droogkookt.
Lees meerEind oktober begin november worden de appels van de bomen geplukt. Doordat de vogels ook van een appeltje houden liggen er ook regelmatig aangevreten appels op de grond. Van deze appels maak ik dan appelmoes en appelstroop. Maar dit lekkere appeltaartje met de subtiele smaak van roos is ook een van onze favorieten. Voorbereidingstijd: 25 minuten Oventijd: 25-30 minuten
Lees meer