Lunch

Traktatie-cadeautjes met saucijzengehakt

Lunch

Traktatie-cadeautjes met saucijzengehakt

Door het deegstrikje wordt dit simpele borrelhapje omgetoverd tot een speciaal eetgeschenk. Dit gerecht is ideaal voor kinderen om in het weekend, op de woensdagmiddag of tijdens de vakantiedagen te laten maken. Alleen bij de strikjes kunnen ze wel wat hulp gebruiken, want dat is een een beetje een priegel karweitje.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden. Haal het gehakt uit het velletje en doe het in een kom. Maak het los met een vork en meng de peterselie er met de vork door. Verdeel het gehakt in 16 gelijke porties.
  2. Leg 8 plakjes bladerdeeg met de wat ruwere bloemkant op een plank en snijd ze met een scherp mes doormidden. Leg in het midden van ieder plakje bladerdeeg een portie gehakt. Bestrijk de randen met losgeklopt ei, vouw het deeg over het gehakt heen en druk aan. Druk met een vork de zijkanten goed dicht.
  3. Leg de pakketjes op de beklede bakplaat. Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei.
  4. Snijd de resterende 2 plakjes bladerdeeg elk in 20 lange, dunne reepjes. Leg op ieder pakketje een kruis van 2 reepjes deeg. Snijd de rest van repen in tweeën. Vouw van elk stukje een lusje, zodat er een strikje ontstaat en duw het strikje iets aan zodat het goed blijft liggen.
  5. Bestrijk de pakketjes nogmaals met ei. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de pakketjes in 20 minuten goudbruin en krokant. Serveer de hapjes lauwwarm. Op kamertemperatuur zijn ze ook lekker maar dan zijn ze iets minder krokant.

Traktatie-cadeautjes met saucijzengehakt

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer