ANDERE VIS
Natuurlijk kun je de kabeljauw hier door andere vissoorten vervangen. Laat je inspireren door wat de visman je te bieden heeft. Dit gerecht smaakt ook super met bijvoorbeeld zeebaarsfilet.
Bereidingswijze
- Kook de quinoa in een steelpan met 250 ml kokend water met wat zout in 12-15 minuten gaar. Wrijf de stukken kabeljauw in met zout, versgemalen zwarte peper en wat sinaasappelsap en laat ze 10 minuten liggen.
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een steelpan en fruit de knoflook en oregano zachtjes aan. Schep het knoflook-oreganomengsel luchtig door de quinoa. Schep de repen paprika in een kom om met zout, peper en 2 eetlepels olijfolie
- Leg de stukken kabeljauw in de ovenschaal en spreid de quinoa erover uit. Verdeel de paprikareepjes eromheen. Schuif de schaal in het midden van de oven en bak de kabeljauw en paprika in 20-25 minuten gaar. Lekker met een winterse wortelsalade.
Dit recept komt uit het boek Lekker Havermout! Quinoa! en meer… (www.lekkerlangjong.nl)
Foto: Fotostudio Arjan Smalen