frituurtjes, oma's krokante wafels
frituurtjes, oma's krokante wafels

Frituurtjes, oma’s krokante wafels

Door Marijke Sterk - Marijke's Media Keuken      

december 29, 2016

Er gaat geen oud & nieuw voorbij of er worden bij ons in de familie frituurtjes gebakken. Mijn oma bakte ze voor de kleinkinderen en mijn moeder op haar beurt voor haar kleinkinderen. Nu heb ik de oude ijzers van mijn oma waarmee je dit lekkere en o zo simpele oud & nieuw gebak maakt. Het beslag is heel simpel en binnen een half uur heb je een hele berg van deze krokante wafeltjes klaar. Ze zijn nog steeds te koop deze wafelijzers maar je komt ze ook nog wel eens tegen op rommelmarkten.

Voor ca. 20 stuks

  • Bereidingstijd: 25 min

Ingrediënten

60 g bloem

1 (biologisch) ei

100 ml melk

olie om in te frituren

frituurijzer (te koop bij huishoudzaken en kookwinkels)

poedersuiker

Bereidingswijze

1Klop voor de frituurtjes een egaal beslag van de bloem, een mespunt zout, het ei en de melk. Doe het beslag over in een hoge kom. Verwarm de olie op 180 °C. Laat het frituurijzer in de olie goed heet worden. Laat het afdruipen en doop het tot halverwege de rand in het beslag. Bak de frituurtjes in de hete olie goudbruin. Neem ze (eventueel met behulp van een vork) van het ijzer en laat ze op keukenpapier goed uitlekken. Bestuif ze met poedersuiker.

00:00

2 Reacties

Marijke Sterk

maart 11, 2019

Hallo Christel, wat leuk. Veel plezier met bakken!

Christel

maart 11, 2019

Hoera! Wat fijn dat dit recept hier staat. Ik heb de ijzers van mijn Oma geërfd (ook een vlinder en een ster), maar helaas ontbrak het recept. Ik ga het proberen!

All fields and a star-rating are required to submit a review.