frituurtjes, oma's krokante wafels
frituurtjes, oma's krokante wafels

Frituurtjes, oma’s krokante wafels

Door Marijke Sterk - Marijke's Media Keuken      

december 29, 2016

Er gaat geen oud & nieuw voorbij of er worden bij ons in de familie frituurtjes gebakken. Mijn oma bakte ze voor de kleinkinderen en mijn moeder op haar beurt voor haar kleinkinderen. Nu heb ik de oude ijzers van mijn oma waarmee je dit lekkere en o zo simpele oud & nieuw gebak maakt. Het beslag is heel simpel en binnen een half uur heb je een hele berg van deze krokante wafeltjes klaar. Ze zijn nog steeds te koop deze wafelijzers maar je komt ze ook nog wel eens tegen op rommelmarkten.

Voor ca. 20 stuks

  • Bereidingstijd: 25 min

Ingrediënten

60 g bloem

1 (biologisch) ei

100 ml melk

olie om in te frituren

frituurijzer (te koop bij huishoudzaken en kookwinkels)

poedersuiker

Bereidingswijze

1Klop voor de frituurtjes een egaal beslag van de bloem, een mespunt zout, het ei en de melk. Doe het beslag over in een hoge kom. Verwarm de olie op 180 °C. Laat het frituurijzer in de olie goed heet worden. Laat het afdruipen en doop het tot halverwege de rand in het beslag. Bak de frituurtjes in de hete olie goudbruin. Neem ze (eventueel met behulp van een vork) van het ijzer en laat ze op keukenpapier goed uitlekken. Bestuif ze met poedersuiker.

00:00

7 Reacties

fleur@bureausintnicolaas.nl'

Marijke Sterk

januari 1, 2020

Beste Trix,
Wat leuk te horen dat je zo blij bent met het recept en dat de frituurtjes nu ook in Frankrijk gebakken worden. Voor jou ook de beste wensen van Uit de Keuken van 8!

fleur@bureausintnicolaas.nl'

Marijke Sterk

januari 1, 2020

Beste Katien,
Ze zijn nog te koop bij goede kookwinkels en je komt ze zo afentoe tegen op rommelmarkten. Succes ermee!

Katien

december 31, 2019

Hallo allemaal

Wat heerlijk. Vandaag bij vrienden oor het eerst van gehoord. Ik wil ook graag bakken. Wie kan mij aan een ijzer helpen?

Met groet
Katien

Trix Sterk

december 31, 2019

Het is weer gedaan, de sterretjes en de vlinder. Wel niet van mijn oma geërfd, maar van mijn moeder. Als klein kind mocht ik het al doen ruim 60 jaar geleden. Was even het recept kwijt, dankzij jouw gelukkig kunnen maken. Heb het nu maar in het “Haagse kookboek” geschreven. Fijne jaarwisseling en met vriendelijke groeten uit Zuid-Frankrijk.
Trix Sterk

Lot

december 29, 2019

Hier ook elk jaar. Mijn opa bakte ze en deed er dan twee op elkaar met banketbakkersroom ertussen. Ikzelf doe dat met slagroom Heerlijk!

Marijke Sterk

maart 11, 2019

Hallo Christel, wat leuk. Veel plezier met bakken!

Christel

maart 11, 2019

Hoera! Wat fijn dat dit recept hier staat. Ik heb de ijzers van mijn Oma geërfd (ook een vlinder en een ster), maar helaas ontbrak het recept. Ik ga het proberen!

All fields and a star-rating are required to submit a review.