Zoet

Frituurtjes, oma’s krokante wafels

Zoet

Frituurtjes, oma’s krokante wafels

Er gaat geen oud & nieuw voorbij of er worden bij ons in de familie frituurtjes gebakken. Mijn oma bakte ze voor de kleinkinderen en mijn moeder op haar beurt voor haar kleinkinderen. Nu heb ik de oude ijzers van mijn oma waarmee je dit lekkere en o zo simpele oud & nieuw gebak maakt. Het beslag is heel simpel en binnen een half uur heb je een hele berg van deze krokante wafeltjes klaar. Ze zijn nog steeds te koop deze wafelijzers maar je komt ze ook nog wel eens tegen op rommelmarkten.

Voor ca. 20 stuks

Bereidingswijze

  1. Klop voor de frituurtjes een egaal beslag van de bloem, een mespunt zout, het ei en de melk. Doe het beslag over in een hoge kom. Verwarm de olie op 180 °C. Laat het frituurijzer in de olie goed heet worden. Laat het afdruipen en doop het tot halverwege de rand in het beslag. Bak de frituurtjes in de hete olie goudbruin. Neem ze (eventueel met behulp van een vork) van het ijzer en laat ze op keukenpapier goed uitlekken. Bestuif ze met poedersuiker.

Frituurtjes, oma’s krokante wafels

Ingrediënten

Robert Herder messen: Altijd vlijmscherp!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer