Brunch

Sandwich met geroosterde paprika, zalm en ei

Brunch

Sandwich met geroosterde paprika, zalm en ei

Voor een lekker lunch of brunchbroodje neem je zuurdesem boterhammen die je belegd met repen geroosterde paprika, gerookte zalm en een zachtgekookt ei. Samen met een lik goede mayonaise en wat tuinkers heb je een heerlijke (zondagse) sandwich.

lunch of brunchgerecht voor 2 personen
bereidingstijd: 15 min.

Bereidingswijze

  1. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s en snijd de rest in dunne repen. Schep de olijfolie en erdoor. Verhit de grillpan en rooster de paprikarepen rondom in ca. 6 min. beetgaar. Schep ze uit pan.
  2. Kook de eieren 5 min. in ruim water. Bestrijk intussen de sneetjes brood met de mayonaise. Verdeel de paprikarepen en de zalm over twee boterhammen. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water. Pel ze en leg ze op de zalm. Bestrooi met de tuinkers en peper naar smaak. Leg de rest van de boterhammen erop en serveer direct.

Tip: vervang de geroosterde paprika ook eens door plakjes biet, jonge bladsla of rucola.

Sandwich met geroosterde paprika, zalm en ei

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer