Zoet

Appelbeignets met oranjebloesemwater

Zoet

Appelbeignets met oranjebloesemwater

Appelbeignets of appelflappen, de namen worden nogal eens door elkaar gehaald. Appelbeignets zijn schijven appel die door een beslag gehaald worden en vervolgens in ’t frituur goudbruin gebakken worden en bij appelflappen worden wordt appel verpakt in roomboterbladerdeeg in de oven bereid. Beide varianten vallen onder de noemer Oud & Nieuw gebak en smaken wat mij betreft het allerlekkerst als ze net uit het frituur of uit de oven komen. Oranjebloesemwater kun je kopen bij Turkse en Marokkaanse winkels of bestel de oranjebloesemwater van Nadia en Merijn’s Souq Oranjebloesemwater dan weet je zeker dat je er een van goede kwaliteit koopt.

Voor ca. 25 stuks
Bereidingstijd: ca. 45 minuten

Bereidingswijze

  1. Schil de appels, boor de klokhuizen er met een appelboor uit en snijd de appels in plakken. Roer de kristalsuiker met het kaneelpoeder door elkaar. Verhit de olie op 180 °C. Klop een egaal beslag van het bakmeel, wat zout, 1 dl van de melk en het ei. Voeg de rest van de melk en het oranjebloesemwater toe. Haal de appelplakken door het beslag en bak de appelbeignets met 3 à 4 tegelijk in ca. 5 minuten goudbruin en gaar. Keer ze halverwege. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met het kaneelmengsel.

Variatietip: vervang voor bananenbeignets de appels door 6 grote stevige bananen. Pel ze en halveer ze en snijd ze in de lengte 1x door.

Appelbeignets met oranjebloesemwater

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer