Hoofdgerecht

Knolselderijstamppot met paddenstoelen en makreel

Hoofdgerecht

Knolselderijstamppot met paddenstoelen en makreel

Boerenkool, zuurkool en hutspot zijn echte traditionele Hollandse wintergerechten met als basis een lekker kruimig aardappeltje. Van origine worden stamppotten gegeten met worst, een karbonaadje, speklapje of ouderwets draadjesvlees. En natuurlijk met een kuiltje jus! Maar er zijn nog veel meer lekkere stamppotjes te bedenken. Wat te denken van deze knolselderijstamppot met paddenstoelen en gestoomde makreel?

Hoofdgerecht voor 2 personen
Bereidingstijd: ca 20 min.

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelen met de knolselderij in ± 10 minuten in water met zout gaar.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui met het pepertje al omscheppend 5 min. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze op een hoog vuur kort mee. Schenk de bouillon erbij en breng alles aan de kook. Proef en breng op smaak met peper en zout. Neem de pan van het vuur en houd de paddenstoelen warm.
  3. Giet de aardappelen en de knolselderij af en vang het kookvocht op. Stamp de groenten fijn en voeg zoveel van het kookvocht toe zodat een smeuïge stamppot ontstaat. Verdeel de stamppot over de borden en schep het paddenstoelenmengsel met de makreel erover. Serveer direct.

Weetje
Aardappel is een gezonde knol, rijk aan vitamines en mineralen, en is echt geen dikmaker. Wist je dat één flinke aardappel ongeveer evenveel calorieën bevat als een appel?

Knolselderijstamppot met paddenstoelen en makreel

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer