Onze nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht!
Een dessert uit Italië met de vreemde nam Zuppa Inglese, Engelse soep. Je kunt dit dessert met plakjes cake of lange vingers maken en opdienen in een schaal of in losse glazen. De likeur die ze gebruiken is alchermes, waardoor je die super opvallende rode kleur krijgt. Natuurlijk kun je ook een andere likeur of siroop gebruiken, maar het effect van de rode kleur is wel erg goed.
Lees meerPiadina’s zijn een specialiteit uit de Emilia-Romagna provincie in Italië. Het zijn een soort wraps, maar ze zijn dunner en worden altijd warm gegeten. De basis is hetzelfde: bloem, zout en bakpoeder. Het deeg voor wraps wordt in principe gemaakt met water en eventueel een eetlepel olie, bij de piadina’s mag de olijfolie niet ontbreken en wordt er minder water gebruikt. Traditioneel worden Piadina’s met varkensvet bereid in plaats van olijfolie, maar met olie zijn ze minder zwaar. En zoals wij een stukje stokbrood krijgen in restaurants, zetten ze in Romagna vaak deze piadina’s op tafel. Als ze gevuld zijn worden ze dubbel gevouwen en dan is het afhankelijk van de vulling en de maat of ze helemaal dichtgevouwen worden of half dicht zodat je de vulling ziet.
Lees meer3-4 1 vers zomertruffeltje van 3 cm 750 ml kippenbouillon (van biologische kippenbouillontabletten) 2 el olijfolie 1 ui, gesnipperd 300 g risottorijst (aboriorijst) 100 ml droge witte wijn 2 el verse oregano, fijngehakt 1 el verse dragon, fijngehakt 25 g roomboter 50 g Parmezaanse kaas, zelf geraspt Snijd of schaaf het truffeltje in flinterdunne plakjes
Lees meerEen variatie op dit gerecht at ik in Ravenna. Radicchio bedekt met een dikke laag gesmolten kaas. Dit recept is lichter.
Lees meerIn Belgie kocht ik onlangs een grillpan. Sindsdien lukt het grillen van vis, vlees en groenten beter. Vandaag 2 kleuren courgette.
Lees meerZaterdagavond is in veel huisgezinnen ‘pizza-avond’. In dit recept heb ik in het kader van het jaar van de boon - gepureerde kikkererwten in het deeg verwerkt, voor meer vezels, eiwitten en vitamines! En voor meer smaak!
Lees meerRadijsjes worden in het voorjaar en zomer meestal met het loof eraan verkocht. Meestal wordt dit weggegooid en dat is eigenlijk zonde want ook dit smakelijke groen kun je gebruiken. Maak deze radijssoep maar eens of gebruik de pittige blaadjes in een salade of pasta. Vegetarisch voor- of lunchgerecht voor 4 personen Bereidingstijd: 30 minuten
Lees meerMet deze bloemkoolpizza met paprika en schapenkaas laat je de kinderen ongemerkt lekker veel groenten eten zonder dat ze er erg in hebben. Bovendien is de bodem veel minder zwaar als een deegbodem. De Hongaarse paprikaworst en de schapenkaas geven een lekkere pittige smaak en met een lekkere salade als de knapperige spitskool met amandelen zet je een lekkere maaltijd voor twee personen op tafel. Voor 1 pizza Bereidingstijd: 20 minuten Oventijd: 30 minuten
Lees meerPizza’s maken is altijd een feest. Je kunt zelf je toppings bepalen. Iedereen kan zijn eigen pizza rollen. Na het bakken - wat niet lang duurt - snij je de pizza’s in stukken en deel je ze uit. En zo blijft er een stroom van pizzapunten voorbijkomen met verrassende combinaties. En heel belangrijk kinderen vinden het echt super om op deze manier met hun eigen eten bezig te zijn. Ze zijn echt aan het koken, bakken, rollen en bereiden. Zien direct resultaat en krijgen vele complimentjes! Hoe leuk kan het zijn.
Lees meerBehoorlijk wat ingrediënten, maar laat je niet afschrikken. Het recept is simpel en heerlijk. Het klopt dat je met veel olijfolie begint, maar uiteindelijk wordt het een perfecte 'ondergrond' voor de gehaktballetjes. Zorg dat je een stokbroodje in huis hebt, want deppen in deze saus is een must.
Lees meer2 1 kleine ui 1 grote teen knoflook, fijngehakt 1 groterode punt paprika, in kleine blokjes 1 el milde paprikapoeder 250 g cocktailtomaten, in stukken 2 el verse oreganoblaadjes 2 middelgrote courgettes sap en rasp van 1/2 onbespoten citroen 6 plakken halloumi spiraalsnijder staafmixer Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan en fruit de ui
Lees meerLamsschouder met venkelzaad is voor mij het allerlekkerst als die heel langzaam in de oven wordt gegaard. Ik had Iers zuiglam. De venkelzaadjes, die ik eigenlijk had gekregen om thee van te zetten, zaten nog aan de schermen, dus die heb ik er ook bijgedaan. Gewoon uit een potje is venkelzaad ook heel lekker. Er zit vrij veel bot in zo’n schoudertje en voor vier personen is één echt te weinig. Dan ga je elkaar zo aan zitten kijken… Ik heb er dan ook twee klaargemaakt. Het restje was de volgende dag bijna nog lekkerder! Hoofdgerecht voor 4-6 personen Voorbereidingstijd ca. 10 minuten + 30 minuten op temperatuur komen, ovenbereidingstijd 2½ uur
Lees meer