Hoofdgerecht

Courgettespaghetti met tomaten-paprikasaus en halloumi

Hoofdgerecht

Courgettespaghetti met tomaten-paprikasaus en halloumi

Bereidingswijze

  1. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig. Schep de stukjes paprika en de paprikapoeder erdoor en bak 1-2 minuten. Voeg de tomaten en 1 eetlepel oreganoblaadjes toe en laat alles in 10-15 minuten zachtjes gaar sudderen.
  2. Schaaf intussen de courgettes met de spiraalsnijder in flinterdunne spaghettilinten.
  3. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de plakken halloumi op matig hoog vuur in 3-4 minuten goudbruin, keer ze na 2 minuten.
  4. Pureer de tomaten-paprikasaus met de staafmixer tot een rulle saus.
  5. Verwarm de laatste lepel olijfolie in een wok en schep meteen de courgettespaghetti met de citroenrasp en 1-2 eetlepels citroensap erdoor. Verwarm al omscheppend 1-2 minuten, de courgette mag mooi groen en lekker knapperig blijven.
  6. Schep de courgettespaghetti in warme diepe borden en schep de paprikasaus in het midden erover. Leg de gebakken plakken halloumi erop en strooi de laatste oregano erover.

Courgettespaghetti met tomaten-paprikasaus en halloumi

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer