Bereidingswijze
- Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig. Schep de stukjes paprika en de paprikapoeder erdoor en bak 1-2 minuten. Voeg de tomaten en 1 eetlepel oreganoblaadjes toe en laat alles in 10-15 minuten zachtjes gaar sudderen.
- Schaaf intussen de courgettes met de spiraalsnijder in flinterdunne spaghettilinten.
- Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de plakken halloumi op matig hoog vuur in 3-4 minuten goudbruin, keer ze na 2 minuten.
- Pureer de tomaten-paprikasaus met de staafmixer tot een rulle saus.
- Verwarm de laatste lepel olijfolie in een wok en schep meteen de courgettespaghetti met de citroenrasp en 1-2 eetlepels citroensap erdoor. Verwarm al omscheppend 1-2 minuten, de courgette mag mooi groen en lekker knapperig blijven.
- Schep de courgettespaghetti in warme diepe borden en schep de paprikasaus in het midden erover. Leg de gebakken plakken halloumi erop en strooi de laatste oregano erover.