Zuppa Inglese

Zuppa Inglese

 

Een dessert uit Italië met de vreemde nam Zuppa Inglese, Engelse soep. Je kunt dit dessert met plakjes cake of lange vingers maken en opdienen in een schaal of in losse glazen. De likeur die ze gebruiken is alchermes, waardoor je die super opvallende rode kleur krijgt. Natuurlijk kun je ook een andere likeur of siroop gebruiken, maar het effect van de rode kleur is wel erg goed.

 

Bereidingswijze

  1. Doe wat van de likeur in een schaaltje en doop er 8 lange vingers in. Leg ze op de bodem van vier glazen waarin je de Zuppa wilt serveren.
  2. Klop de eidooiers en suiker in het bovenste deel van een au-bain-marie pan met een garde tot lichtgeel. Roer de vanille poeder en de bloem erdoor. Voeg het stukje citroenschil toe. Breng water in onderste pan tegen de kook aan en zet dan de bovenste pan op de onderste. Roer de melk nu beetje bij beetje door het eimengsel. Blijf roeren tot de custard dikker wordt. Laat de custard beslist niet aan de kook komen, dan gaat ze schiften. Roer er zodra de custard mooi glad is de boter door en verwijder de citroenschil
  3. Verdeel de helft van de custard over de 4 glazen.
  4. Meng nu de cacao door de overgebleven custard tot je een chocoladesaus hebt. Verdeel deze over de 4 glazen. Niet te mooi willen doen, want juist uit de losse hand krijg je dit leuke effect..
  5. Leg de overgebleven 4 lange vingers in de likeur en zet rechtop in het glas.
  6. Laat het geheel afkoelen. Alweer een ideaal dessert dat je van te voren kunt maken, fijn als je gasten krijgt.

Zuppa Inglese

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer