Radijssoep met radijsblaadjes

Radijssoep met radijsblaadjes

Radijsjes worden in het voorjaar en zomer meestal met het loof eraan verkocht. Meestal wordt dit weggegooid en dat is eigenlijk zonde want ook dit smakelijke groen kun je gebruiken. Maak deze radijssoep maar eens of gebruik de pittige blaadjes in een salade of pasta.

Vegetarisch voor- of lunchgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Bereidingswijze

  1. Snijd de radijsjes van het loof maar laat een stukje van 1 cm zitten. Was het loof en snijd het grof. Snijd 10 radijsjes (de rest wordt niet gebruikt) in dunne plakjes en houd ze daarbij aan het stukje met de steeltjes vast. De stukje met de steeltjes bewaar je voor in de soep.
  2. Verhit de olie in een pan en fruit de ui al omscheppend 5 minuten op halfhoog vuur. Voeg de aardappelblokjes en de kerriepoeder toe en bak 5 minuten mee. Schenk de bouillon erbij en breng alles aan de kook. Kook de soep 10 minuten.
  3. Voeg het radijsblad toe en kook de soep nog 5 minuten. Pureer de soep met een staafmixer en breng hem op smaak met peper en zout. Schep de helft van de radijsplakjes ervoor en schep de soep in kommen. Garneer met de rest van de radijsplakjes. Lekker als lunch met desembrood.

Tip
Serveer deze lekker soep ook eens in kleine kommetjes bij een borrel of als amuse. Hij smaakt koud ook lekker.

Radijssoep met radijsblaadjes

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer