Risotto met zomertruffel

Risotto met zomertruffel

Bereidingswijze

  1. Snijd of schaaf het truffeltje in flinterdunne plakjes en hak iets meer van de helft van plakjes fijn. Roer de fijngehakte truffel door de bouillon.
  2. Verwarm de olijfolie in een wijde pan met een dikke bodem en fruit de ui zachtjes glazig. Roer de rijst erdoor en bak al roerend tot de korrels rondom mooi glanzen. Schenk de wijn erbij en laat het geheel zachtjes pruttelen tot de wijn bijna verdampt is.
  3. Schenk er dan de helft van de bouillon met truffel bij en breng alles al roerend aan de kook. Laat de rijst zachtjes pruttelend in 18-20 minuten gaar worden, voeg steeds als de rijst het vocht heeft opgenomen weer een scheut bouillon met truffel toe. Verwerk zo alle bouillon.
  4. Risotto hoort lekker smeuïg te zijn, terwijl de korrels zelf nog wat beet hebben. Roer op het laatst de oregano, dragon, boter en de helft van de Parmezaanse kaas erdoor en verwarm de risotto nog heel even door. Serveer in diepe borden, strooi de rest van de kaas erover en garneer met plakjes truffel.

Risotto met zomertruffel

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer