Bij de visman ontdekte ik een prachtige pulpo, en ik kon niet weerstaan om ermee aan de slag te gaan. De tentakels zijn perfect voor de grill, geïnspireerd door de bereiding bij Tapasbar Català in de Spuistraat 299 in Amsterdam, een heel fijn adres voor tapas! Hoewel ik niet zeker weet of zij de tentakels eerst voorkoken, heb ik dat niet gedaan en het resultaat was heerlijk. De overige pulpo heb ik gebruikt voor een smaakvolle inktvissalade, waarvan ik binnenkort het recept zal delen. Gesneden in plakjes zijn de gegrilde pulpo-tentakels ideaal als tapas of voorgerecht. Ze kunnen ook in hun geheel gegrild worden en geserveerd met rijst, groenten, of brood voor een verrukkelijk hoofdgerecht.
4-6 personen
Bereidingstijd ca. 20 minuten
Bereidingswijze
- Houd de tentakels een voor een onder de koude kraan. Verwijder met je vingers het vlies dat strak om te tentakels zit. Dep de tentakels droog.
- Verhit een grillplaat of grillpan en grill de tentakels 4-5 minuten, telkens keren.
- Bestrooi ze halverwege rondom met wat paprikapoeder, cayennepeper, knoflookpoeder, peper en zout.
- Leg ze op een schaal en knijp de citroen erover uit. ®José van Mil