Bijgerecht

Eieren in kokosmelk: mootay molee

Bijgerecht

Eieren in kokosmelk: mootay molee

Een eierrecept van de Tamils uit het zuiden van India. Maak er een makkelijke maaltijd mee met rijst en erwtjes of spinazie.

Bereidingswijze

  1. Kook de eieren in 10 minuten hard. Laat ze schrikken in koud water. Pel de eieren en halveer ze.
  2. Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil, en snijd of rasp daarna de gember fijn. Haal de zaadjes uit de peper en snijd de peper fijn.
  3. Verwarm ghee (geklaarde boter) of olie in een wok of pan en fruit hierin de ui, knoflook, gember en peper op laag vuur tot de uisnippers na 3 tot 5 minuten zacht zijn.
  4. Voeg kurkuma, kerrie, zout en kokosmelk toe en breng het mengsel aan de kook.
  5. Leg de halve eieren in de saus en laat de saus 5 à 6 minuten zachtjes pruttelen. Garneer eventueel met wat koriander en serveer met rijst.

TIP: Van dit gerecht kun je makkelijk grotere porties maken door de hoeveelheden uit de lijst van ingrediënten met een factor 2, of nog meer, te vermenigvuldigen.

Eieren in kokosmelk: mootay molee

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer