Een eierrecept van de Tamils uit het zuiden van India. Maak er een makkelijke maaltijd mee met rijst en erwtjes of spinazie.
Bereidingswijze
- Kook de eieren in 10 minuten hard. Laat ze schrikken in koud water. Pel de eieren en halveer ze.
- Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil, en snijd of rasp daarna de gember fijn. Haal de zaadjes uit de peper en snijd de peper fijn.
- Verwarm ghee (geklaarde boter) of olie in een wok of pan en fruit hierin de ui, knoflook, gember en peper op laag vuur tot de uisnippers na 3 tot 5 minuten zacht zijn.
- Voeg kurkuma, kerrie, zout en kokosmelk toe en breng het mengsel aan de kook.
- Leg de halve eieren in de saus en laat de saus 5 à 6 minuten zachtjes pruttelen. Garneer eventueel met wat koriander en serveer met rijst.
TIP: Van dit gerecht kun je makkelijk grotere porties maken door de hoeveelheden uit de lijst van ingrediënten met een factor 2, of nog meer, te vermenigvuldigen.