Onze nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht!
Bloedsinaasappels zijn nu in het seizoen. Ben je een liefhebber van oesters probeer dan eens oesters met bloedsinaasappelsaus uit de oven! Ik was nog maar 11 toen mijn vader het tijd vond om mij oesters te leren eten. Rauw. Het viel niet mee. Maar het was een eerste stap op weg naar verrukking! Na die prille glibberige jongens bedacht mijn vader dat het beter was voor mijn leerproces en potentiële appreciatie, om me te laten wennen aan gebakken en in de oven gegaarde oesters. Een schot in de roos. Sinds die tijd droom ik van het eten van oesters, rauw zo uit zee, met traditionele rodewijnazijn en sjalotje, met Japanse dressing met sojasaus, wasabi en sesam, gegratineerd met spinazie en Parmezaanse kaas en met bloedsinaasappelsaus (in het seizoen!) uit de oven waarvoor hier het recept dat behoort tot een van zijn ultieme verleiders.
Lees meerDeze bloedsinaasappeltaart met gebrand eiwitschuim is en variant op de Key lime pie uit De Brabander Bakt van Hidde de Brabander. Hidde maakt deze verrukkelijke taart met een bodem van koekkruimels en een heerlijke vulling op basis van limoen. Omdat het nu bloedsinaasappeltijd is gebruikte ik die om de vulling mee te bereiden. En ik had geen koekjes in huis dus heb een basisrecept voor taartbodemdeeg gebruikt voor de bodem. Het resultaat een heerlijke friszoete taart waar je lekker veel stukjes uit kunt snijden. Voor 12 stukjes Bereidingstijd: ± 40 minuten Rusttijd: ± 30 minuten Oventijd: ± 35 minuten
Lees meer