Hoofdgerecht

Asperges met sinaasappelvinaigrette en hazelnoten

Hoofdgerecht

Asperges met sinaasappelvinaigrette en hazelnoten

Bereidingswijze

  1. Schil de asperges met een dunschiller vanaf het kopje naar beneden. Schil de harde schil aan de onderkant wat dikker weg. Leg de asperges naast elkaar op een plank met de kopjes op dezelfde hoogte. Snijd aan de onderkant de houtachtige uiteinden af.
  2. Leg de asperges met de kopjes allemaal naar dezelfde kant in een wijde pan met kokend water met een snufje zout. Kook de asperges in 8-10 minuten (afhankelijk van de dikte) beetgaar.
  3. Boen intussen de sinaasappel onder warm stromend water schoon, dep de vrucht droog en rasp de oranje schil er dun af. Pers daarna de sinaasappel uit. Kook het sinaasappelsap in een steelpan in tot er nog ongeveer 2-3 eetlepels over zijn.
  4. Laat het ingekookte sinaasappelsap wat afkoelen en klop het sap met de notenolie, mosterd en wat zout en vergmalen peper tot een dressing.
  5. Laat de asperges in een vergiet uitlekken. Leg de warme asperges op een rechthoekige schaal en sprenkel de dressing erover. Schep de asperges voorzichtig om, zodat de rondom bedekt zijn met dressing. Laat de asperges 10 minuten marineren.
  6. Hak intussen de hazelnoten grof en rooster ze in een droge koekenpan tot ze lichtbruin kleuren.
  7. Neem de asperges met een schuimspaan uit de vinaigrette, laat ze boven de dressing nog even uitlekken en leg ze met alle kopjes naar dezelfde kant op een platte schaal of borden. Druppel er nog wat dressing uit de schaal over en strooi het sinaasappelrasp met de hazelnoten en basilicumblaadjes erover. Lekker met gebakken krieltjes.

Als voorgerecht voor 4 personen, als hoofdgerecht voor 2 personen

Asperges met sinaasappelvinaigrette en hazelnoten

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer