Zeeuwse mosselen lenen zich uitstekend om op de barbecue bereid te worden. Super makkelijk en super snel. Je kunt zelf spelen met het toevoegen van ingrediënten en smaak. Een ideaal voorgerecht. Per kilo mosselen kun je gemakkelijk 4-5 voorgerechtjes maken. Bereiden in pakketjes betekent dat de mosselen klaargestoomd worden, de unieke smaak van de Zeeuws mossel komt zo optimaal tot zijn recht.
Bereidingswijze
- Spoel de verse Zeeuwse mosselen af onder de kraan, verwijder kapotte schelpen
- Scheur vellen aluminiumfolie op maat (zo'n 30 cm)
- Verwarm de barbecue (180 graden)
-
Maak pakketjes met zo'n 10 mosselen, takje rozemarijn, takje tijm, schijfje knoflook, partje citroen en klontje gezouten boter, doe er ruim peper over
- Vouw pakketjes goed dicht
- Leg pakketjes op barbecue, na ongeveer 8 minuten zijn de mosselen klaar, ze moeten dan openstaan
-
Let op: er komt hete stoom uit pakketjes
Voorgerecht voor 4 personen