Deze rode paprikasoep met een tonijnspiesje is een heerlijk verwarmend soepje, boordevol vitamine C. Ik rooster de paprika’s, zo’n 20 minuten, in open vlam of in de oven zodat ik de velletjes er makkelijk af kan trekken. Roosteren geeft vooral ook een lekkere smaak. Voor een snellere soep kun je ook paprika’s in stukjes meebakken met ui en knoflook.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Halveer de paprika's en verwijder de steel en de zaadlijsten. Leg de paprika's met het vel naar boven op een bakplaat en rooster ze ca. 30 minuten of tot het vel zwart geblakerd is. Verpak de paprika's ca. 15 minuten in folie of in een plastic zak, zodat het vel los stoomt en ze enigszins afkoelen.
- Trek het vel eraf, snijd de paprika's in grove stukken.
- Marineer de tonijn: snijd de vis in 12 gelijke stukjes en doe ze in een kom. Besprenkel met olie, pers 1 teen knoflook uit en schep die met wat tijm of verse of gedroogde rozemarijn of Italiaanse keukenkruiden door de vis. Laat tot gebruik marineren.
- Pel en snipper 1 ui, 1 teen knoflook en desgewenst 1 rode peper, verwijder de zaadjes uit de peper. Verwarm een klein scheutje olie in een pan en fruit hierin de ui, knoflook en peper 3-5 minuten op laag vuur. Voeg de paprika's toe , 1 liter water en 2 groentebouillontabletten. Breng aan de kook en laat de soep ca. 15 minuten koken. Pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met zout, peper en (naar eigen smaak) een scheutje gembersiroop of paprikapoeder of chilivlokken.
- Rijg de tonijnblokjes aan spiesjes en bak ze in wat olie in een grillpan of koekenpan om en om snel lichtbruin. Het lekkerst zijn ze als ze roze van binnen zijn. Verdeel de soep over 4 kommen. Garneer met een lepeltje crème fraîche, wat peterselie en het tonijnspiesje.
Voorgerecht of lunch voor 4 personen