Onze nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht!
Bagel met makreel door Mariëtte van de Brande van Vis op brood is lekker en gezond. Dit recept voor bagel met makreel is ook nog eens heel eenvoudig om te maken. Vette vissoorten zoals zalm, makreel en haring zijn rijk aan omega 3 vetzuren. Deze onverzadigde vetten dragen bij aan het behoud van een gezond cholesterolniveau. Probeer vissoorten zoals zalm, makreel en haring dus vooral regelmatig te eten. Lees hier meer over .
Lees meerDeze veelzijdige couscoussalade met venkel & rozen harissa-citrusdressing is perfect als smaakvol voorgerecht of lichte lunch. Voeg gegrilde coquilles, gamba’s, of paddenstoelen toe voor extra smaakbeleving. Voor een stevig hoofdgerecht combineer je deze couscoussalade met gegrilde kip, vis of een vegetarisch alternatief van de BBQ of grill. Voor een lichtere maaltijd, zoals lunch of voorgerecht, kun je het recept eenvoudig halveren.
Lees meerBij de visman ontdekte ik een prachtige pulpo, en ik kon niet weerstaan om ermee aan de slag te gaan. De tentakels zijn perfect voor de grill, geïnspireerd door de bereiding bij Tapasbar Català in de Spuistraat 299 in Amsterdam, een heel fijn adres voor tapas! Hoewel ik niet zeker weet of zij de tentakels eerst voorkoken, heb ik dat niet gedaan en het resultaat was heerlijk. De overige pulpo heb ik gebruikt voor een smaakvolle inktvissalade, waarvan ik binnenkort het recept zal delen. Gesneden in plakjes zijn de gegrilde pulpo-tentakels ideaal als tapas of voorgerecht. Ze kunnen ook in hun geheel gegrild worden en geserveerd met rijst, groenten, of brood voor een verrukkelijk hoofdgerecht. 4-6 personen Bereidingstijd ca. 20 minuten
Lees meerCoquilles met zwarte knoflookboter zijn heerlijk als ze zijn gerookt. Maar ook kort gegrilld of even gestoomd zijn ze niet te versmaden. Kies wat jezelf het makkelijkst, leukst en lekkerst vindt. Hoe je het ook doet ze smaken altijd verrukkelijk dus een perfect gerecht voor een feestelijk diner. Zwarte knoflook heeft geen effect op je adem dus je kunt er lekker van dooreten. Extra: Naar keuze: een rooktrommel met onderin 2-3 eetlepels eiken of appelhoutzaagsel waarover je 2-3 eetlepels water sprenkelt; of een met olijfolie ingevette grillpan: of stoompan met onderin een laagje water; eventueel 6 grote platte schelpen of 6 kleine schoteltjes om de coquilles op te serveren.
Lees meerTijdens de speciale viering van St. Patrick’s Day in het Rotterdamse sterrenrestaurant Parkheuvel gaf topchef Erik van Loo – sinds 2005 een zeer gewaardeerd lid van de Chefs’ Irish Beef Club – samen met zijn zoon Juliën een vernieuwende invulling aan bekende recepten met Iers rundvlees, oesters en Ierse dranken. Ierland is niet alleen bekend vanwege zijn rundvlees, maar ook door oesters die in Nederland te verkrijgen zijn.
Lees meerEen goddelijk gerecht van Sergio Herman: mosselen uit de koekenpan. Het seizoen van de mosselen van Nederlandse bodem duurt van de zomer tot de lente, dus ook nu is het nog mosseltijd. Ter variatie op de traditionele mosselpan hier een geweldig recept van Sergio Herman: mosselen uit de koekenpan. Hij demonstreerde deze heerlijke, super makkelijke bereiding eens voor Belgen tijdens een sessie in de Nederlandse Mosselveiling in het Zeeuwse Yerseke. Belgen zijn de grootste fan van onze Zeeuwse mosselen. Zie het filmpje dat de Belgische tv-zender ervan maakte. Sergio Herman spreekt van een goddelijke gerecht. Hoe simpel kan lekker zijn! Voor meer bereidingswijzen of tips over mosselen kijk wat José eerder schreef of ga naar
Lees meerEen recept ontstaat bij mij vaak als ik onverwacht gasten krijg en dan uit wat ik in huis heb iets op tafel moet toveren. Zo zijn ook deze bladerdeegpakketjes ontstaan. Die zijn zo lekker, dat ik ze na de eerste keer al een aantal keer opnieuw gemaakt heb. Elke keer natuurlijk weer net iets anders. In dit pakketje zijn zowel roodbaars als zalm verwerkt. Maar je kunt ook voor alleen roodbaars of voor alleen zalm gaan.
Lees meerSuper lekkere gestoomde broodjes die je kant-en-klaar (diepvries) kunt kopen of zelf maken zoals in dit recept. Deze zijn belegd met gepaneerde panko-garnalen. Die kun je, voor je gemak ook zo kopen, maar zelfgemaakt zijn ze lekkerder omdat je er dan ook de gember erbij hebt. Ander beleg zoals gelakte gerookte paling met appelstroop en knapperige stukjes appel, sappig buikspek of een vega-variant van met panko gepaneerde plakken aubergine smaakt ook hartstikke goed.
Lees meerDeze Kantonese vis uit de oven met gember en tau see boontjes is een heerlijk Chinees familiegerecht. Meestal worden de vissen gaar gestoomd. Maar omdat ik bij voorkeur een grote vis gebruik in plaats van 4 kleine bereid ik hem altijd in de oven. In China worden vissen over het algemeen in z’n geheel en met kop en staart eraan bereid. Dat komt de smaak van de vis zeker ten goede en ik vind het ook leuk om zo’n mooie grote vis te serveren. Het vette varkensvlees zorgt ervoor dat de vis niet uitdroogt en geeft samen met de gember en de een heerlijke smaak aan de vis. Hoofdgerecht 4 personen Voorbereidingstijd: ca. 15 minuten Bereidingstijd: ca. 10 minuten Oventijd: ca. 20 minuten
Lees meerHet zonnige zuiden haal je zo op je bord met deze verrukkelijke pasta met pijlinktvis. Ligt er in de viskraam op de markt pijlinktvis of baby sepia dan neem ik het altijd mee. Niets is zo lekker als kort gefrituurde inktvis als borrelhap. Je gasten worden ook heel blij. Op de markt koop je altijd te veel. Ik maak thuis de inktvis direct schoon, wat echt geen klusje is (), en vries wat ik over heb in. Bij de viswinkel en op de markt is vaak ook schoongemaakte inktvis uit de diepvries te koop.
Lees meerDeze kabeljauw en papillote is heel eenvoudig te maken en smaakt heerlijk. Met ‘en papillote’ wordt een bereidingswijze in een stuk vetvrij papier bedoeld. Het gerecht wordt ook opgediend als pakketje in het papier dat als het net uit de oven komt vaak bol staat van de stoom. Aan dit kabeljauwgerecht heb ik voor extra smaak een klein klontje boter toegevoegd. Voor een slank stukje vis laat je dit gewoon achterwege. Je kunt ook eerst wat fijngesneden groenten als wortel, bleekselderij en/of ui over het papier verdelen en daar de vis bovenop leggen. Maar ook blokjes biet of ringetjes bosui en platte peterselie smaken er prima bij. Bereidingstijd: ± 10 minuten Oventijd: ± 10 minuten Hoofdgerecht voor 2 personen
Lees meerZelf makreel roken is erg leuk om te doen en de smaak van verse gerookte makreel is echt subliem. Voor 2-5 makrelen Pekeltijd: ± 90 minuten Droogtijd: ± 30 minuten Rooktijd: ± 60 minuten
Lees meer