Het zonnige zuiden haal je zo op je bord met deze verrukkelijke pasta met pijlinktvis.
Ligt er in de viskraam op de markt pijlinktvis of baby sepia dan neem ik het altijd mee. Niets is zo lekker als kort gefrituurde inktvis als borrelhap. Je gasten worden ook heel blij. Op de markt koop je altijd te veel. Ik maak thuis de inktvis direct schoon, wat echt geen klusje is (kijk hier voor de instructie), en vries wat ik over heb in.
Bij de viswinkel en op de markt is vaak ook schoongemaakte inktvis uit de diepvries te koop.
Bereidingswijze
- Maak de pijlinktvis schoon (zie link hierboven).
- Zet een pan - voor de spaghetti – op met water en wat zout en breng aan de kook.
- Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit de gesnipperde sjalot en knoflook ongeveer twee minuten.
- Voeg de stukjes tomaat erbij en fruit nog een minuut.
- Voeg de tomatenpuree toe en fruit even mee.Voeg de witte wijn toe, doe het deksel op de pan en laat zachtjes pruttelen voor ongeveer 10 minuten.
- Voeg de spaghetti toe aan het inmiddels kokende water en kook beetgaar.
- Zet vervolgens een pan op het vuur met de arachide-olie en verhit tot 180 graden. (Met een stukje brood kun je controleren of de olie heet genoeg is.)
- Voeg de stukjes inktvis (eventueel in twee delen) toe en frituur in ongeveer 2 - 3 minuten lichtbruin.
- Laat even uitlekken op keukenpapier en schep vervolgens bij de tomatensaus en voeg de olijven toe.
- Serveer met de spaghetti.