Voorgerecht of tussengerecht

Ierse oester met whiskey en Perle Imperial kaviaar

Voorgerecht of tussengerecht

Ierse oester met whiskey en Perle Imperial kaviaar

Tijdens de speciale viering van St. Patrick’s Day in het Rotterdamse sterrenrestaurant Parkheuvel gaf topchef Erik van Loo – sinds 2005 een zeer gewaardeerd lid van de Chefs’ Irish Beef Club – samen met zijn zoon Juliën een vernieuwende invulling aan bekende recepten met Iers rundvlees, oesters en Ierse dranken.

Ierland is niet alleen bekend vanwege zijn rundvlees, maar ook door oesters die in Nederland te verkrijgen zijn.

Bereidingswijze

  1. De oesters openen, oesters eruit halen en in eigen vocht een minuut pocheren.
  2. Oesters terug koelen in ijswater.
  3. Het oestervocht zeven, in een pan doen samen met de whiskey en de witte wijn. Alles laten inkoken, room toevoegen, dit verder inkoken.
  4. Op smaak brengen met peper en zout, voeg hierna de crème fraiche toe en mix het geheel op.
  5. De spinazie verhitten, boter, peper, zout en nootmuskaat toevoegen, het restvocht eruit knijpen.
  6. Spinazie in de oesterschelp serveren, hierop het oestervlees, saus erover en dan de kaviaar erop.
  7. Serveren op grof zeezout en garneren met klaverbladzuring.

Ierse oester met whiskey en Perle Imperial kaviaar

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer