Een goddelijk gerecht van Sergio Herman: mosselen uit de koekenpan.
Het seizoen van de mosselen van Nederlandse bodem duurt van de zomer tot de lente, dus ook nu is het nog mosseltijd. Ter variatie op de traditionele mosselpan hier een geweldig recept van Sergio Herman: mosselen uit de koekenpan. Hij demonstreerde deze heerlijke, super makkelijke bereiding eens voor Belgen tijdens een sessie in de Nederlandse Mosselveiling in het Zeeuwse Yerseke. Belgen zijn de grootste fan van onze Zeeuwse mosselen. Zie hier het filmpje dat de Belgische tv-zender ervan maakte. Sergio Herman spreekt van een goddelijke gerecht. Hoe simpel kan lekker zijn!
Voor meer bereidingswijzen of tips over mosselen kijk wat José eerder hier schreef of ga naar mosselen.nl
Voorbereiding: 5 min
Bereidingstijd: 5 min
Aantal personen: 4
Ingrediënten
500 gr verse mosselen
2 el (olijf)olie
10 gr verse tijm
10 gr verse rozemarijn
1 teen knoflook
peper
scheut witte wijn
1 klont gezouten boter
5 gr verse koriander
paar kerstomaatjes
limoensap
Bereidingswijze
1Zet koekenpan op hoog vuur, olie erin en de verse mosselen
2Voeg tijm, rozemarijn, knoflook, peper en scheut witte wijn toe
Ingrid
januari 28, 2019
Heerlijk en makkelijk recept
Ga ik zeker vaker maken 😋