Mosselen in koekenpan
Mosselen in koekenpan

Mosselen in koekenpan, maar niet gebakken

Door Tilly Sintnicolaas- Food communicatie professional  , , , ,   ,   

januari 18, 2019

Een goddelijk gerecht van Sergio Herman: mosselen uit de koekenpan.

Het seizoen van de mosselen van Nederlandse bodem duurt van de zomer tot de lente, dus ook nu is het nog mosseltijd. Ter variatie op de traditionele mosselpan hier een geweldig recept van Sergio Herman: mosselen uit de koekenpan. Hij demonstreerde deze heerlijke, super makkelijke bereiding eens voor Belgen tijdens een sessie in de Nederlandse Mosselveiling in het Zeeuwse Yerseke. Belgen zijn de grootste fan van onze Zeeuwse mosselen. Zie hier het filmpje dat de Belgische tv-zender ervan maakte. Sergio Herman spreekt van een goddelijke gerecht. Hoe simpel kan lekker zijn!

Voor meer bereidingswijzen of tips over mosselen kijk wat José eerder hier schreef of ga naar mosselen.nl

  • Voorbereiding: 5 min
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Aantal personen: 4

Ingrediënten

500 gr verse mosselen

2 el (olijf)olie

10 gr verse tijm

10 gr verse rozemarijn

1 teen knoflook

peper

scheut witte wijn

1 klont gezouten boter

5 gr verse koriander

paar kerstomaatjes

limoensap

Bereidingswijze

1Zet koekenpan op hoog vuur, olie erin en de verse mosselen

2Voeg tijm, rozemarijn, knoflook, peper en scheut witte wijn toe

3Deksel op pan

4Na zo'n 3 minuten zijn de mosselen gaar gestoomd

5Voeg klont gezouten boter toe, limoensap, tomaatjes, verse koriander

6Pan kan zo op tafel gezet worden voor goddelijk sharing gerecht

Variatietip: voor een leuk schelpengerecht combineer de mosselen met verse kokkels

00:00

2 Reacties

Ingrid

januari 28, 2019

Heerlijk en makkelijk recept
Ga ik zeker vaker maken 😋

Rob

januari 18, 2019

Zoals Sergio zegt: tof gerecht! Al meerdere malen gegeten!! Echt iets om je vingers bij af te likken.

All fields and a star-rating are required to submit a review.