Fingerfood

Mosselen in koekenpan, maar niet gebakken

Fingerfood

Mosselen in koekenpan, maar niet gebakken

Een goddelijk gerecht van Sergio Herman: mosselen uit de koekenpan.

Het seizoen van de mosselen van Nederlandse bodem duurt van de zomer tot de lente, dus ook nu is het nog mosseltijd. Ter variatie op de traditionele mosselpan hier een geweldig recept van Sergio Herman: mosselen uit de koekenpan. Hij demonstreerde deze heerlijke, super makkelijke bereiding eens voor Belgen tijdens een sessie in de Nederlandse Mosselveiling in het Zeeuwse Yerseke. Belgen zijn de grootste fan van onze Zeeuwse mosselen. Zie hier het filmpje dat de Belgische tv-zender ervan maakte. Sergio Herman spreekt van een goddelijke gerecht. Hoe simpel kan lekker zijn!

Voor meer bereidingswijzen of tips over mosselen kijk wat José eerder hier schreef of ga naar mosselen.nl

Bereidingswijze

  1. Zet een koekenpan op hoog vuur, doe de olie en de verse mosselen in de pan.
  2. Voeg tijm, rozemarijn, knoflook, peper en scheut witte wijn toe.
  3. Zet een deksel op pan.
  4. Na zo'n 3 minuten zijn de mosselen gaar gestoomd.
  5. Voeg een klont gezouten boter, limoensap, tomaatjes en verse koriander toe.
  6. Zet de pan zo op tafel voor goddelijk sharing gerecht.

Variatietip: voor een leuk schelpengerecht combineer de mosselen met verse kokkels.

Mosselen in koekenpan, maar niet gebakken

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer