Fingerfood

Bao buns met panko-garnalen, zeewiersalade en wasabimayo

Fingerfood

Bao buns met panko-garnalen, zeewiersalade en wasabimayo

Super lekkere gestoomde broodjes die je kant-en-klaar (diepvries) kunt kopen of zelf maken zoals in dit recept. Deze zijn belegd met gepaneerde panko-garnalen. Die kun je, voor je gemak ook zo kopen, maar zelfgemaakt zijn ze lekkerder omdat je er dan ook de gember erbij hebt. Ander beleg zoals gelakte gerookte paling met appelstroop en knapperige stukjes appel, sappig buikspek of een vega-variant van met panko gepaneerde plakken aubergine smaakt ook hartstikke goed.

Bereidingswijze

 1. De broodjes: Zeef 375 gram bapau meel boven een kom. Maak een kuil in het midden. Strooi de gist, suiker en het bakpoeder erin. Strooi het zout langs de rand.
 2. Giet er 225 milliliter lauw warm water bij. Meng alles goed door elkaar en kneed 10 minuten tot je een mooi soepel deeg hebt.
 3. Leg in een ingevette kom.
 4. Dek af met een vochtige doek en laat het deeg op een vrij warme plek (boven de verwarming of achter het raam in de zon) rijzen, 1-1½ uur, tot het deeg is verdubbeld.
 5. Knip van bakpapier 12 stukken van ca. 10 cm².
 6. Bestuif je handen met wat bloem. Verdeel het gerezen deeg in 12 gelijke porties. Rol ze tot een bal.
 7. Druk ze tot een ovale plak (ca. 1 cm dikte), bestrijk de bovenkant met een beetje olie, leg in het midden telkens een tjopstick, vouw de plakken losjes dubbel (niet aandrukken) en verwijder de tjopstick.
 8. Leg de bao’s op het papier. Bestrijk een groot vel bakpapier met olie en leg het met de vette kant op de bao’s. Leg er een doek over en laat de bao’s nog 30-60 minuten rijzen.
 9. Beleg: Schil de gember en rasp op een fijne rasp boven een schaal.
 10. Breek het ei erboven, voeg 2 el water en wat peper & zout toe en klop het ei los.
 11. Strooi een paar eetlepels meel in een bord en de panko in een ander bord.
 12. Pak de garnalen bij hun staart en haal ze eerst door het meel, dan door het ei en als laatste door de panko zodat ze er rond om helemaal mee bedekt zijn.
 13. Meng de mayo naar smaak met de wasabi en sojasaus.
 14. Afmaken: Zet om de bao buns te stomen - vlak voor het eten - een stoompan met een laagje water op het vuur.
 15. Leg de bao’s op het papier, met wat afstand ertussen naast elkaar in de mand(den) boven de pan. Dek de pan af met een deksel en stoom ze in 8-10 minuten gaar.
 16. Verwarm een laag van 3-4 cm olie in een diepe pan en frituur de garnalen (4-6 tegelijk) lichtbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
 17. Belg de warme bao buns met zeewiersalade, garnalen, wasabimayo en sesamzaad.

Tip: Je kunt zelfgemaakte gestoomde bao buns ook invriezen, zodat je ze voor het eten alleen maar in de stoompan hoeft op te warmen.

Bao buns met panko-garnalen, zeewiersalade en wasabimayo

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer