Hoofdgerecht

Vis met zeekraal in bladerdeeg

Hoofdgerecht

Vis met zeekraal in bladerdeeg

Een recept ontstaat bij mij vaak als ik onverwacht gasten krijg en dan uit wat ik in huis heb iets op tafel moet toveren. Zo zijn ook deze bladerdeegpakketjes ontstaan. Die zijn zo lekker, dat ik ze na de eerste keer al een aantal keer opnieuw gemaakt heb. Elke keer natuurlijk weer net iets anders. In dit pakketje zijn zowel roodbaars als zalm verwerkt. Maar je kunt ook voor alleen roodbaars of voor alleen zalm gaan.

Bereidingswijze

  1. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Snijd de houtachtige onderkanten van de asperges. Kook de asperges in ruim kokend water water in 4-6 minuten beetgaar. Spoel in een vergiet af onder koud stromend water en lat goed uitlekken.
  2. Snijd de zalmfilet en de roodbaarsfilet elk in 4 gelijke lange repen. Verwijder het plasticfolie van de plakjes bladerdeeg. Leg 4 keer 2 plakjes bladerdeeg op elkaar en rol de stapeltjes uit tot plakjes van ca. 15 x 15 cm.
  3. Verdeel over elk uitgerold bladerdeegstapeltje diagonaal een reep zeekraal. Leg hierop een reep zalm en verdeel daarover wat zeewiersalade en zeewier. Dek af met een reep roodbaars.
  4. Dep de asperges droog met keukenpapier en leg ze met de punten naar één kant op de roodbaars. Vouw nu de punten van het bladerdeeg over de vulling naar elkaar toe en druk de naden dicht.
  5. Klop het ei in een kopje los en bestrijk het bladerdeeg dun met het ei. Strooi het sesamzaad erover.
  6. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de bladerdeegpakketjes met behulp van een pannenkoekmes of spatel op de bakplaat en bak de pakketjes in ca. 20 minuten goudbruin en gaar.
  7. Lekker met een groene salade.

Vis met zeekraal in bladerdeeg

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer