Vis

Coquille Saint Jacques met zwarte knoflookboter

Vis

Coquille Saint Jacques met zwarte knoflookboter

Coquilles met zwarte knoflookboter zijn heerlijk als ze zijn gerookt. Maar ook kort gegrilld of even gestoomd zijn ze niet te versmaden. Kies wat jezelf het makkelijkst, leukst en lekkerst vindt. Hoe je het ook doet ze smaken altijd verrukkelijk dus een perfect gerecht voor een feestelijk diner. Zwarte knoflook heeft geen effect op je adem dus je kunt er lekker van dooreten.

Extra: Naar keuze: een rooktrommel met onderin 2-3 eetlepels eiken of appelhoutzaagsel waarover je 2-3 eetlepels water sprenkelt; of een met olijfolie ingevette grillpan: of stoompan met onderin een laagje water; eventueel 6 grote platte schelpen of 6 kleine schoteltjes om de coquilles op te serveren.

Bereidingswijze

  1. Haal de zwarte knoflook uit de schilletjes en prak ze fijn. Smelt de boter zonder deze te laten kleuren. Zet het vuur uit en roer de zwarte knoflook erdoor. Proef en voeg naar smaak zout toe.
  2. Bestrooi de coquillenootjes vlak voordat je ze gaat bereiden met wat zout. Breng in een pannetje een laag water aan de kook voor de zeekraal.
  3. Kies je om ze te roken: Zet de rooktrommel dan op het fornuis met de afzuigkap op z’n hoogst. Leg de coquilles (op een schelp of schoteltje) op het rooster. Sluit de trommel, zet het vuur onder de trommel aan, wacht tot er rook tussen de kieren begint te komen. Zet het vuur dan wat lager en rook voor 3-4 minuten.
  4. Kies je om ze te grillen: Zet de ingevette grillpan op een hoog vuur. Leg de coquilles in de hete grillpan en grill ze 1- 1½ minuut aan elke kant.
  5. Kies je om ze te stomen: Breng het vocht onderin de stoompan aan de kook. Leg de coquilles in de stoommand en plaats die boven het hete vocht. Sluit de pan goed af, stoom de coquilles 2-3 minuten.
  6. Leg ondertussen de zeekraal in het kokende water (de zeekraal moet onder staan). Zet het vuur uit en laat het 2 minuten staan. Afgieten en laten uitlekken.
  7. Verwarm snel de zwarte knoflookboter.
  8. Serveer de coquilles op de schelpen of schotels en zet deze op grote borden. Strooi de zeekraal eromheen en bedruppel met de zwarte knoflookboter.

Coquille Saint Jacques met zwarte knoflookboter

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer