Recepten

29 december 2015

Pittige boerenkoolsoep met havermoutkruimels

4 75 g havervlokken 400 g pastinaak, in stukjes 5 el olijfolie 2 tenen knoflook, fijngehakt 1 el ras el hanout 600 g panklare boerenkool 100 g zachte geitenkaas, verkruimeld Doe de havervlokken in een kom en schenk er zoveel warm water bij dat de vlokken net onderstaan. Laat de havervlokken 30 minuten wellen en

Lees meer
Hoofdgerecht – 25 december 2015

Hachee met bospeen

Een grote pan hachee smaakt het best wanneer de wind door de bomen waait en het koud en guur is buiten. Perfect voor op pakjesavond. Maak het jezelf makkelijk en serveer de hachee in grote kommen met een stuk stokbrood erbij. Nog handiger: maak de hachee een dag of wat van tevoren, dan sta je op de avond zelf niet lang in de keuken. De hachee smaakt dan nog lekkerder ook.

Lees meer
24 december 2015

Geroosterde zoete aardappel

Soms doe je weleens een ontdekking wat smaak betreft en dat is met dit recept zeker het geval. Je kunt het als voorgerecht of bijgerecht serveren. Voor de lunch is het misschien wat veel werk, maar als je de aardappel de avond ervoor al geroosterd hebt, is het een kwestie van de aardappel even warm maken en een sausje en de salsa maken. En dat lukt ook vast. Serveer de plakken aardappel wel met de schil, dat staat leuker en je kunt de schil heel makkelijk verwijderen.

Lees meer
24 december 2015

Couscous met peen, pastinaak en gerookte makreelfilet

4 200 g (volkoren) couscous scheutje olie + 3 eetlepels olie zout 1 rode ui 400 g pastinaak 300 g winterwortel ½ – 1 rode paprika 2 tl versgeraspte gemberwortel 1 el ras el hanout 1 laurierblad 1 kaneelstokje 1 blik kikkererwten ( 400 g) 1-2 tl harissa (naar smaak) of sambal 250 g gerookte

Lees meer
23 december 2015

Kaneelgranola

Echt lekker en echt gezond: een prachtig eet cadeautje voor gezondheidsfanaten: homemade granola. Je maakt het nog stijlvoller door een paar scheppen van de granola in een weckpotje te stoppen en er een handgeschreven label aan te hangen. Geef het recept erbij (of maak er een ‘gedichtje’ van) zodat de ontvanger het potje zelf kan blijven vullen.

Lees meer
23 december 2015

Mincemeat tarteletjes

Deze heerlijke kleine taartjes worden gevuld met mincemeat. Een kruidige zoete vulling op basis van fruit. Mincemeat is kant en klaar te koop in potten. Maar je kunt hem ook zelf maken, het recept vind je elders op de site.

Lees meer
22 december 2015

Knapperige kaneelkoeken

Filodeeg lijkt lastig om mee te werken maar is juist heel makkelijk in het gebruik. Je moet alleen even uitkijken dat het niet uitdroogt. Laat velletjes die je nog niet gebruikt daarom op elkaar liggen en dek ze af met een doek.

Lees meer
22 december 2015

Paddenstoelenpasteitje

Pasteibakjes uit de supermarkt zijn vaak niet lekker. Zelf pasteibakjes bakken is niet makkelijk, zoals we konden zien in ‘Heel Holland bakt’ de kersteditie december 2015. Gelukkig maakt mijn banketbakker heel lekkere. Voor meer personen kan het recept simpel vermenigvuldigd worden.

Lees meer
21 december 2015

Kersttulband met amandelspijs en Franse vruchtjes

Notice: Undefined index: amount in /var/www/nluitdekeu-sumun/wordpress/current/wp-content/plugins/cooked/post-types/cp_recipe.php on line 189 Notice: Undefined index: measurement in /var/www/nluitdekeu-sumun/wordpress/current/wp-content/plugins/cooked/post-types/cp_recipe.php on line 189 Notice: Undefined index: name in /var/www/nluitdekeu-sumun/wordpress/current/wp-content/plugins/cooked/post-types/cp_recipe.php on line 189 2 el paneermeel klontje boter voor het invetten 250 g zelfrijzend bakmeel 75 g Franse vruchtjes, fijngehakt 125 g fijne kristalsuiker 1 zakje vanillesuiker 100 g amandelspijs, in

Lees meer
20 december 2015

Zeekraalsalade met sashimi van Sint Jacobsschelp en sesamdressing

Sint Jacobsschelp smaakt een beetje zoet en dat is juist als je ze rauw eet heerlijk. Voor wie rauwe Sint Jacobsschelpen net een stapje te ver gaat, kun ze in plaats van in plakjes, doormidden snijden en op het laatste moment in de grillpan 1 minuutje om en om grillen. De plakjes citroen die tussen de zeekraal op het bordje liggen eet je meestal niet op maar het geeft wel zijn lekkere zuur af aan het gerecht.

Lees meer
20 december 2015

Tomaten-saffraansoepje met gedroogde tomaten met zwarte peper room

Deze soep kun je zowel warm als koud serveren. Voor de koude versie zou ik zelf de room niet zo ver doorkloppen en dik vloeibaar houden. Of de room vervangen door een scheutje extra lekkere olijfolie. In een uitgebreid menu is een kleine portie soep meer dan genoeg. Als je wat over hebt kun je het altijd de volgende dag opeten.

Lees meer
17 december 2015

Linzensoep met tomaten en oregano

Het is een enigszins royale portie, maar dat vind ik niet erg. Ik eet namelijk graag een soepje voor de lunch. Van dit soort gerechten maak ik dan vaak ook meer dan we in een maaltijd opeten.

Lees meer

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer