Vrijdag is het markt in ons dorp en bij de groentekar van Kees koop ik wat er goed uitziet en in het seizoen is. Later ga ik dan wel uitvogelen wat ik ermee maak. En met een iets minder ongestructureerde week voor de boeg, gaat het inslaan van de verschillende groentes prima.
Vandaag eet ik bij vrienden. Iedereen neemt een gerecht mee en mijn opdracht was: een dessert. Als ik ergens niet zo goed in ben, is het een dessert maken, maar deze lekkere luchtige Blauwe bessen mousse is makkelijk te maken en goed mee te nemen. Zoals elke zomer heb ik ruim blauwe bessen ingevroren, ideaal voor een mousse.
Bereidingswijze
- Breng in een kleine steelpan op middel vuur de blauwe bessen, suiker en zout aan de kook. Druk de bessen plat met de achterkant van een lepel en kook het gehaal in 10 minuten tot een jam. Schep de jam in een keukenmachine en laat afkoelen.
- Meng de zure room en roomkaas met de bessenjam. Klop de slagroom in een ruime kom tot mooie pieken en schep het bessenmengsel er door.
- Verdeel over 8 bakjes of schep in een mooie schaal. Garneer met de pistachenootjes en blauwe bessen.