Recepten

9 december 2015

Kaasfondue met Hollandse blauwe

Kaasfondue eten we altijd maar een keer of twee per jaar. Een daarvan is in de week voor kerst. Omdat het zo gezellig en makkelijk is. Gezellig en makkelijk is ook mijn motto voor deze week. Even genieten van de sfeer in huis voor de drukke kerstweek begint.

Lees meer
7 december 2015

Hartige pompoentaart

Voor vandaag een hartige pompoentaart. Het recept gaat uit van zelfgemaakt deeg, maar voor een snellere versie kun je dit natuurlijk vervangen door kant-en-klaar bladerdeeg of deeg voor hartige taart. Lekker met een herfstsalade van eikenbladsla met druiven en noten.

Lees meer
7 december 2015

Boerenkoolsalade met geitenkaas en mosterddressing

Wie had ooit gedacht dat een van de meest geliefde ingrediënten uit de Hollandse keuken, boerenkool, zou worden uitgeroepen tot superfood? Laat boerenkoolstamppot nu ook nog eens een favoriet zijn voor Sinterklaasavond… Wij bedachten deze vegetarische superfoodsalade als variant op het oude vertrouwde recept.

Lees meer
7 december 2015

Spaanse plaatpizza

Met een plaatpizza kun je alle kanten op: als borrelhapje, bijgerecht bij de soep of als hoofdgerecht. Het Spaanse tintje komt van de Spaanse blauwschimmelkaas Cabrales en de amandelen. In plaats van de gebruikelijk rucola krijgt deze pizza een extra pittige topping van gemarineerde rode ui.

Lees meer
7 december 2015

Zalm met olijven uit de oven

8 klein bosje (ca. 10 g) basilicum of dragon 1 sinaasappel, schoongeboend 2 kleine rode uien, in dunne ringen 1 stuk zalmfilet zonder vel (ca. 1 kg), op kamertemperatuur 4 el olijfolie extra vierge 4 el ontpitte zwarte olijven ruime, lage ovenschaal Bereiden Verwarm de oven voor op 100 °C. Pluk de blaadjes basilicum of

Lees meer
6 december 2015

Kruidige quinoa-visballetjes met pittige currysaus

Gezellig met z’n allen rond de tafel met lekkere tapashapjes. Daar passen deze lekkere Quinoa-visballetjes met pittige currysaus perfect bij.

Lees meer
5 december 2015

Schuimletters

Notice: Undefined index: amount in /var/www/nluitdekeu-sumun/wordpress/current/wp-content/plugins/cooked/post-types/cp_recipe.php on line 189 Notice: Undefined index: measurement in /var/www/nluitdekeu-sumun/wordpress/current/wp-content/plugins/cooked/post-types/cp_recipe.php on line 189 Notice: Undefined index: name in /var/www/nluitdekeu-sumun/wordpress/current/wp-content/plugins/cooked/post-types/cp_recipe.php on line 189 3 eiwitten 150 g fijne kristalsuiker mespunt maïzena disco taartgarnering handmixer 2 bakplaten bekleed met bakpapier spuitzak met gladde spuitmond Verwarm de oven voor op 140 °C. Klop

Lees meer
5 december 2015

Bietencarpaccio

Bietencarpaccio met geitenkaas is bij ons een favoriet voorgerecht. Lekker licht.

Lees meer
3 december 2015

Gevulde speculaas met sinaasappel

Gevulde speculaas maken is helemaal niet moeilijk en qua smaak minstens zo lekker als die van de banketbakker! Ik voeg altijd een vleugje sinaasappel toe, dat geeft de speculaas een heerlijke smaak en maakt hem net even anders dan alle andere gevulde speculaas. Gebruik amandelspijs van goede kwaliteit en roomboter die ingrediënten zijn onmisbaar voor een lekkere gevulde speculaas. Het is wel iets duurder maar dat is het dubbel en dwars waard. Als je eenmaal een keer homemade speculaas gegeten hebt wil je gewoon niets anders meer.

Lees meer
Hoofdgerecht – 3 december 2015

Mie met groentesliertjes en varkensvlees

Ik vind het heerlijk om met stokjes te eten, lekker et de kom onder je mond en een beetje slurpen. Daarom staat er toch zeker elke week wel een oosters gerecht op het menu. Dit is een lekker licht gerecht, zodat je volgende week wat meer kunt eten.

Lees meer
2 december 2015

Klassieke kruidnootjes

Dit zijn de allerlekkerste kruidnootjes! Vooral natuurlijk omdat je ze zelf (samen met je kinderen) hebt gebakken. Hoe langer het deeg rust, hoe lekkerder de smaak van de specerijen erin trekt. De kinderen moeten dan natuurlijk wel zo lang kunnen wachten…

Lees meer
2 december 2015

Pittige wortelsoep met kokos en verse gember

Alle wortels die het paard niet heeft opgegeten gaan nu in de soep! Lekker in vriezen voor de komende feestdagen, serveer het dan bijvoorbeeld in kleine glaasjes als een amuse soepje of voor de makkelijke zaterdag. Eten er kinderen mee en wil je de soep niet de pittig maken; gebruik de peper dan niet in de soep, maar maak er rode peperolie van. Meng de peper eenvoudig met wat olie en serveer de peperolie apart bij de soep.

Lees meer

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer