Knolselderij-appelsalade op geroosterd noten zuurdesembrood

Knolselderij-appelsalade op geroosterd noten zuurdesembrood

Bereidingswijze

  1. Snijd de knolselderij in dunne plakken en vervolgens in dunne reepjes (julienne).
  2. Meng in een kom de knolselderij met het citroensap en wat zout en peper.
  3. Laat ongeveer 20 min. marineren. Snijd de appel in vier partjes, verwijder klokhuis en snijd ook in dunne reepjes.
  4. Schep de appel en mayonaise door de knolselderij. Breng op smaak met zout en peper. Verhit de grillpan, strijk het brood in met olie.
  5. Grill het brood aan beide kanten goudbruin. Schep de salade op het brood en strooi de nootjes erover.

Fotografie Sven Benjamins – uit het kookboek ‘Lekker Hollands’

Knolselderij-appelsalade op geroosterd noten zuurdesembrood

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer