Wraps met paddenstoelen

Wraps met paddenstoelen

Donderdagavond heb ik altijd les, en dat houdt in dat er gekozen wordt voor een makkelijk te maken maaltijd. Simpel, maar lekker, is het op donderdag regelmatig. Vandaag wraps met paddenstoelen en een simpele salade van boontjes.

Bereidingswijze

  1. Doe de gedroogde paddenstoelen in een kom en giet er zoveel heet water op dat ze net onderstaan. Laat ze 20 minuten weken tot ze zacht zijn. Schep ze er met een schuimspaan uit, dep ze droog met keukenpapier en snijd de grote exemplaren in stukjes. Giet het vocht door een zeef in een glas en bewaar het opgevangen vocht.
  2. Verhit de oven tot 220 graden. Verwijder de steel van de portobello’s en snijd de hoed in grove stukken.
  3. Verhit de olie en boter in een koekenpan. Als de boter gaat bruisen, voeg dan de geweekte paddenstoelen en de in stukken gesneden portobello’s toe. Bak de paddenstoelen een paar minuten. Voeg de knoflook toe en bak ca. 1 minuut tot de knoflook gaat geuren, maar niet verbrandt. Voeg het vocht van de paddenstoelen toe samen met een snufje zout en wat peper, de basilicumblaadjes en het citroensap. Laat het geheel nog even sudderen tot de paddenstoelen bijna droog zijn.
  4. Besmeer 3 grote of 6 kleine wraps met mascarpone en verdeel daar het paddenstoelenmengsel over. Bestrooi met Parmezaanse kaas en bak ze 3 tot 5 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is en de wraps knapperig zijn.

De smaak van gedroogde Paddenstoelen geven voor mij altijd een extra effect, maar als je geen gedroogde paddenstoelen in huis hebt, gebruik dan kastanje champignons.

Wraps met paddenstoelen

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer