Broccolidip met geitenkaas en gerookte paprika

Broccolidip met geitenkaas en gerookte paprika

Dit is door de grote hoeveelheid groente een heerlijke lichte dip. Lekker in een periode dat er nog weinig voorjaarsgroenten verkrijgbaar zijn.

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie in een steelpan, leg de tenen knoflook erin en laat ze op middelhoog vuur in ca. 5 minuten goudbruin en gaar worden. Laat afkoelen.
  2. Kook intussen de broccoliroosjes in water met zout in ca. 12 minuten gaar. Laat ze in een zeef uitlekken en afkoelen.
  3. Stop de knoflook met de olie, de uitgelekte broccoli, en de geitenkaas in een blender, foodprocessor en pureer alles met behulp van de pulseknop tot een niet te fijne dip. Proef en breng op smaak met zout, peper en citroensap en gerookt paprikapoeder. Laat de smaken ca. 1 uur intrekken.
  4. Serveer de dip met knapperig geroosterde pitabrood, tortillachip of plat Libanees brood.

Je kunt de geroosterde knoflook ook vervangen door een teen gefermenteerde zwarte knoflook. Die hoef je niet de bakken. Vergeet echter niet om ook de olie toe te voegen, anders krijg je een dikke puree, in plaats van een dip.

Broccolidip met geitenkaas en gerookte paprika

  • Voorbereidingstijd: 25min
  • Aantal personen: 4
Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer