Bereidingswijze
- Breng de melk met de slagroom en de schil van de limoen, de fijngehakte gember en het vanillestokjes aan de kook. Neem de pan van het vuur, leg het deksel op de pan en laat de smaken 15 minuten in de melk trekken.
- Verwarm de oven voor op 100 °C . Roer de eidooiers los met 2 eetlepels suiker.
- Schenk het melkmengsel door een zeef al roerend bij de eidooiers. Schenk het mengsel in de 4 schaaltjes. Zet de schaaltjes voorzichtig op het rooster in het midden van de oven en laat de crème in ca. 45 minuten gaar worden.
- Laat de crème brûlée eerst afkoelen en daarna in de koelkast door en door koud worden.
- Verwarm vlak voor het serveren de grill van de oven op de hoogste stand. Strooi over elk bakje 1 eetlepel suiker. Zet de schaaltjes zo dicht mogelijk onder de grill van de oven en laat de suiker in 1-2 minuten lichtbruin kleuren. Blijf erbij staan, want het kleuren gaat heel snel. Serveer direct.