Recepten

22 januari 2016

Piada sfogliata

Piada sfogliata of piadina sfogliata is een Italiaans plat brood uit de regio Emilia-Romagna en wordt als lunch of tussendoortje gegeten. Ze worden gemaakt van bloem varkensvet en gist of zuiveringszout. Je kunt ze net als tortilla’s kant en klaar kopen bij sommige supermarkten en bij Italiaanse delicatessezaken. Kun je de originele piada niet kopen gebruik dan grote wraptortilla’s. Lunchgerecht voor 3-4 personen Bereidingstijd: 15 minuten

Lees meer
Hoofdgerecht – 22 januari 2016

Stoofpotje van buffel

Een recept met waterbuffelvlees. Ik heb hacheevlees gekozen om dit stoofpotje van te maken omdat ik iets vetter vlees lekkerder vind. Het vet geeft smaak aan het stoofgerecht en het vlees blijft sappiger en droogt veel minder snel uit. Dit buffelvlees was in 2 uur stoven boterzacht, de structuur is anders, echt draadjesvlees en het smaakt iets zoeter dan rundvlees. Hoofdgerecht voor 4 personen Bereidingstijd: ca. 145 minuten

Lees meer
Hoofdgerecht – 18 januari 2016

Snel wokgerecht met kip

Weinig tijd om te koken? Met dit roerbakrecept zet je in ongeveer 20 minuten een maaltijd met lekker veel groenten op tafel.

Lees meer
Hoofdgerecht – 13 januari 2016

Kabeljauw met pistachenootjes en limoen

Vorige zomer kookte ik met schoonzus Ria uit het boek: Back to Basics van sterrenkok Jacob Jan Boerma, fotografie Sacha de Boer. Gerechten met weinig ingrediënten en veel effect daar houdt Ria van. Inmiddels is er een nieuw boek van het tweetal: Less is More waarvan de recepten zijn getest door: Jose van Mil.

Lees meer
Hoofdgerecht – 13 januari 2016

Boerenkool met kikkererwten en gehaktballetjes

Een variatie op de bekende boerenkoolstamppot. Gehakt met kruiden erdoor koop ik graag in een Marokkaanse winkel. Lekker en makkelijk.

Lees meer
Hoofdgerecht – 13 januari 2016

Roti met tahoe en kousenband

Wonen in Den Haag heeft als voordeel dat buitenlandse of exotische ingrediënten makkelijk verkrijgbaar zijn. Gelukkig kan dat tegenwoordig vaak ook via internet.

Lees meer
Hoofdgerecht – 13 januari 2016

Courgette met paprika, chorizo en couscous

Mijn slager verkoopt dunne lange bakchorizo worstjes die een pittige smaak geven aan gerechten. U kunt ook merguez of andere worstjes gebruiken.

Lees meer
Hoofdgerecht – 13 januari 2016

Zuurkool ovenschotel

Ovenschotels kunnen goed voorbereid worden. De puree wordt mooi goudbruin van kleur als hij met wat ei bestreken wordt.

Lees meer
Hoofdgerecht – 13 januari 2016

Risotto met bietjes en zalm

Een snel te bereiden gerecht zodat we tijd hebben voor een lange strandwandeling.

Lees meer
13 januari 2016

Thaise kippensoep met kokos (Tom Kha Kai)

Deze soep kan als voorgerecht of als hoofdgerecht worden gegeten. Zet koriander, chilipeper, limoen en eventueel extra vulling op tafel zodat ieder zijn eigen soep op smaak brengt. Voorgerecht voor 6 personen Maaltijdsoep voor 2-3 personen

Lees meer
7 januari 2016

Gegrilde witlof met spekjesvinaigrette

Witlof is zo veelzijdig. Heerlijk uit de oven omwikkeld met ham en kaas in tomatensaus. Of als salade met appel, banaan en mandarijn voor de kinderen. Of in de lengte dun gesneden en kort gebakken met een beetje honing, om bij kip of eend te serveren. Vandaag gegrild met spekjes vinaigrette.

Lees meer
Hoofdgerecht – 7 januari 2016

Gestoofde boerenkool

Boerenkool is mijn favoriet in de winter. Het liefst eet ik iedere week wel een keer stamppot boerenkool. Ook pluk ik graag zelf de bladeren van de boerenkool struik. Deze gestoofde boerenkool is lekker als bijgerecht bij vlees of gevogelte. Je kunt de boerenkool ook pureren in de keukenmachine en door penne pasta heen schepen. Heerlijk met extra rode peper, ansjovis en royaal extra vierge olijfolie en Parmezaanse kaas.

Lees meer

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer