Recepten

Hoofdgerecht – 22 januari 2016

Gebakken zalm met rode en gele bieten

Ik heb al jaren een snelkookpan, gebruik hem niet dagelijks maar zou hem absoluut niet kunnen missen. Ik gebruik hem bijvoorbeeld altijd om mijn bieten te koken. Normaal gesproken duurt het gaar koken van winterbieten minstens een uur. In de snelkookpan kost dat slechts een half uurtje en omdat de bieten als het ware gaar stomen behouden ze ook hun mooie kleur. Bovendien smaken vers gekookte bieten zoveel lekkerder dan fabrieksmatig gekookte biet. Hoofdgerecht voor 2 personen Bereidingstijd: 60 minuten

Lees meer
Nagerecht – 22 januari 2016

Snel yoghurttoetje met kaki en kruidige crunch

Net zoals buffelmozzarella is buffelyoghurt spierwit. De dikke yoghurt heeft een friszure en romige smaak. In dit toetje combineer ik de yoghurt met zoete kaki en een verkruimelde kruidige notenreep van Justnuts. Een heerlijke energiereep met cajunkruiden. Nagerecht voor 2 personen Bereidingstijd: 10 minuten

Lees meer
22 januari 2016

Piada sfogliata

Piada sfogliata of piadina sfogliata is een Italiaans plat brood uit de regio Emilia-Romagna en wordt als lunch of tussendoortje gegeten. Ze worden gemaakt van bloem varkensvet en gist of zuiveringszout. Je kunt ze net als tortilla’s kant en klaar kopen bij sommige supermarkten en bij Italiaanse delicatessezaken. Kun je de originele piada niet kopen gebruik dan grote wraptortilla’s. Lunchgerecht voor 3-4 personen Bereidingstijd: 15 minuten

Lees meer
Hoofdgerecht – 22 januari 2016

Stoofpotje van buffel

Een recept met waterbuffelvlees. Ik heb hacheevlees gekozen om dit stoofpotje van te maken omdat ik iets vetter vlees lekkerder vind. Het vet geeft smaak aan het stoofgerecht en het vlees blijft sappiger en droogt veel minder snel uit. Dit buffelvlees was in 2 uur stoven boterzacht, de structuur is anders, echt draadjesvlees en het smaakt iets zoeter dan rundvlees. Hoofdgerecht voor 4 personen Bereidingstijd: ca. 145 minuten

Lees meer
Hoofdgerecht – 18 januari 2016

Snel wokgerecht met kip

Weinig tijd om te koken? Met dit roerbakrecept zet je in ongeveer 20 minuten een maaltijd met lekker veel groenten op tafel.

Lees meer
Hoofdgerecht – 13 januari 2016

Kabeljauw met pistachenootjes en limoen

Vorige zomer kookte ik met schoonzus Ria uit het boek: Back to Basics van sterrenkok Jacob Jan Boerma, fotografie Sacha de Boer. Gerechten met weinig ingrediënten en veel effect daar houdt Ria van. Inmiddels is er een nieuw boek van het tweetal: Less is More waarvan de recepten zijn getest door: Jose van Mil.

Lees meer
Hoofdgerecht – 13 januari 2016

Boerenkool met kikkererwten en gehaktballetjes

Een variatie op de bekende boerenkoolstamppot. Gehakt met kruiden erdoor koop ik graag in een Marokkaanse winkel. Lekker en makkelijk.

Lees meer
Hoofdgerecht – 13 januari 2016

Roti met tahoe en kousenband

Wonen in Den Haag heeft als voordeel dat buitenlandse of exotische ingrediënten makkelijk verkrijgbaar zijn. Gelukkig kan dat tegenwoordig vaak ook via internet.

Lees meer
Hoofdgerecht – 13 januari 2016

Courgette met paprika, chorizo en couscous

Mijn slager verkoopt dunne lange bakchorizo worstjes die een pittige smaak geven aan gerechten. U kunt ook merguez of andere worstjes gebruiken.

Lees meer
Hoofdgerecht – 13 januari 2016

Zuurkool ovenschotel

Ovenschotels kunnen goed voorbereid worden. De puree wordt mooi goudbruin van kleur als hij met wat ei bestreken wordt.

Lees meer
Hoofdgerecht – 13 januari 2016

Risotto met bietjes en zalm

Een snel te bereiden gerecht zodat we tijd hebben voor een lange strandwandeling.

Lees meer
13 januari 2016

Thaise kippensoep met kokos (Tom Kha Kai)

Deze soep kan als voorgerecht of als hoofdgerecht worden gegeten. Zet koriander, chilipeper, limoen en eventueel extra vulling op tafel zodat ieder zijn eigen soep op smaak brengt. Voorgerecht voor 6 personen Maaltijdsoep voor 2-3 personen

Lees meer

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer