Geroosterde wortels met kruidige pompoenpittenolie
Super snel en makkelijk geroosterde groente uit de oven. Schil de wortels schuif ze in de oven en maak de drizzle. Ook heerlijk als snack bij een zaterdagmiddag borrel.
Lees meerZuurkool met cranberry’s en appel
Zuurkool is echt een van mijn favoriete wintergerechten. Ik wissel dan ook steeds met wat ik er aan toevoeg. Door er een handje cranberry’s aan toe te voegen krijg je een roze zuurkool. Afhankelijk of de kinderen mee eten voeg ik er bier of sinaasappelsap aan toe om te stoven. Tip; Koop je zuurkool op de markt. Zo uit het vat smaakt de zuurkool zoveel lekkerder!
Lees meerGebraden saucijs met sjalot
Echte lekkere saucijzen van de slager daar is niets mis mee. Heerlijk voor een doordeweekse dag. Lekker klassiek met bloemkool en gekookte aardappels. En met een twist; geroosterde bloemkool met geroosterde Roseval aardappels.
Lees meerFrisse pastinaaksalade met amandelen
Wij kregen op facebook de vraag of wij – uit de keuken van 8 – gerechten met pastinaak wilde schrijven. Die uitdaging zijn we gelijk aan gegaan met zijn alle. Inspireer ons met je vragen en wij gaan er mee aan de slag. En zie het resultaat een heerlijke pastinaaksalade.
Lees meerZelfgemaakte friet met mayonaise
Zo leuk om een keer samen met je kinderen friet te maken. Een kilootje of wat is zo gepiept. En ze smaken echt veel lekkerder! Gebruik licht kruimige aardappels voor een heerlijk krokant frietje aan de buitenkant en ‘fluffy’ en zacht van binnen.
Lees meerPittige paprika kip met stukjes worst
Heel lang heb ik gedacht dat de kippendij een minder smaakvol stukje van de kip was, maar nadat Laura en Tineke van Laura’s Poelier in Amsterdam me duidelijk hadden gemaakt dat dit niet waar is, weet ik beter. Nog twee opmerkingen bij dit recept. De hoeveelheid paprikapoeder klopt en… de smaak wordt nog beter als je het gerecht de volgende dag pas eet. Dan alleen even in de oven opwarmen.
Lees meerSalade met kikkererwten croutons
4 diverse soorten groene sla 3 el mayonaise 1 el citroensap 1 tl mosterd 1 kleine knoflookteen, geraspt 2 el Parmezaanse kaas, geraspt kikkererwten uit blik arachide olie Doe de gewassen sla in een schaal. Klop in een kom 3 eetlepels mayonaise,1 eetlepel citroensap, 1 theelepel mosterd, 1 kleine geraspte knoflookteen tot een dressing. Laat
Lees meerGeroosterd varkenshaasje met bietenschillen
Maak zoveel mogelijk gebruiken van alle onderdelen van een ingrediënt. De blaadjes van radijs voor pesto en zoals in dit recept de schillen van bieten voor een pasta op het vlees.
Lees meerTortilla van aardappelschillen
Alles van een ingrediënt gebruiken, is een soort sport voor me geworden. Pesto maak ik al tijden van de blaadjes van radijs, en de soep die ik pasgeleden van groente-stelen maakte was een topper. Mijn experimenteren met aardappelschillen blijft een uitdaging. Deze tortilla was een van mijn eerste resultaten.
Lees meerBreakfast Strata met croissants
Een van mijn favoriete gerechten uit de Amerikaanse keuken is de ‘breakfast strata’, een ovenschotel met als basis brood, eieren en kaas. Deze versie wordt gemaakt met croissants, die het geheel wat luchtiger maken dan met brood. Ideaal voor een brunch of als je ‘ontbijters’ krijgt. Het is zo lekker, dat je het ook om kunt draaien. Maak deze Strata voor meer dan 4 personen (simpel het aantal ingrediënten naar rato vermeerderen) en vraag of je kinderen, buren of vrienden gezellig komen brunchen. Eigenlijk is dit een recept voor de volgende dag. Maak het helemaal gereed en zet het in de koelkast. Het enige dat je hoeft te doen is op kamertemperatuur te brengen en in de oven zetten.
Lees meerBroccoli met dipsaus
4 5 eetlepels olijfolie 1 theelepel pepervlokken 2 struiken broccoli 8 eetlepels Griekse yoghurt 3 eetlepels mayonaise 1 knoflookteen, uitgeperst 1 theelepel geraspte citroenschil 3 theelepels citroensap 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas Zet een bakplaat met folie in de oven en verhit de oven tot 200 graden, zodat ook de bakplaat goed heet wordt. Meng
Lees meerQuinoa, zwarte bonen en avocado
2-4 200 g witte quinoa 3 eetlepels olijfolie 1 grote ui, fijngesnipperd 1 theelepel gemalen koriander 1 theelepel gemalen komijn 2 blikken zwarte bonen (à 400 g), uitgelekt 2 eetlepels verse koriander of platte peterselie, fijngehakt 1 rode peper, zonder zaadjes fijngehakt 1 teen knoflook, geperst 2 cm verse gemberwortel, geraspt sap en rasp van
Lees meerBlijf op de hoogte!
Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.
lees meer