Recepten

10 maart 2016

Preiquiche met blauwe kaas

Voor deze quiche wordt het deeg zelf gemaakt, maar u kunt ook kant en klaar bladerdeeg gebruiken.

Lees meer
Nagerecht – 3 maart 2016

Rode bieten flensjes

Flensjes om iemand mee te verrassen en verwennen. Heel leuk om met de kinderen te maken en ….. zo krijgen ze ook nog meer groente binnen!

Lees meer
Hoofdgerecht – 3 maart 2016

Italiaanse bruine bonensoep met rozemarijn

Soep maken is altijd een heerlijke bezigheid. En omdat je gelijk iets meer maakt heb je ook nog ergens in de week erna een makkelijke dag zonder koken.

Lees meer
3 maart 2016

Geroosterde wortels met kruidige pompoenpittenolie

Super snel en makkelijk geroosterde groente uit de oven. Schil de wortels schuif ze in de oven en maak de drizzle. Ook heerlijk als snack bij een zaterdagmiddag borrel.

Lees meer
3 maart 2016

Zuurkool met cranberry’s en appel

Zuurkool is echt een van mijn favoriete wintergerechten. Ik wissel dan ook steeds met wat ik er aan toevoeg. Door er een handje cranberry’s aan toe te voegen krijg je een roze zuurkool. Afhankelijk of de kinderen mee eten voeg ik er bier of sinaasappelsap aan toe om te stoven. Tip; Koop je zuurkool op de markt. Zo uit het vat smaakt de zuurkool zoveel lekkerder!

Lees meer
Hoofdgerecht – 3 maart 2016

Gebraden saucijs met sjalot

Echte lekkere saucijzen van de slager daar is niets mis mee. Heerlijk voor een doordeweekse dag. Lekker klassiek met bloemkool en gekookte aardappels. En met een twist; geroosterde bloemkool met geroosterde Roseval aardappels.

Lees meer
3 maart 2016

Frisse pastinaaksalade met amandelen

Wij kregen op facebook de vraag of wij – uit de keuken van 8 – gerechten met pastinaak wilde schrijven. Die uitdaging zijn we gelijk aan gegaan met zijn alle. Inspireer ons met je vragen en wij gaan er mee aan de slag. En zie het resultaat een heerlijke pastinaaksalade.

Lees meer
3 maart 2016

Zelfgemaakte friet met mayonaise

Zo leuk om een keer samen met je kinderen friet te maken. Een kilootje of wat is zo gepiept. En ze smaken echt veel lekkerder! Gebruik licht kruimige aardappels voor een heerlijk krokant frietje aan de buitenkant en ‘fluffy’ en zacht van binnen.

Lees meer
1 maart 2016

Pittige paprika kip met stukjes worst

Heel lang heb ik gedacht dat de kippendij een minder smaakvol stukje van de kip was, maar nadat Laura en Tineke van Laura’s Poelier in Amsterdam me duidelijk hadden gemaakt dat dit niet waar is, weet ik beter. Nog twee opmerkingen bij dit recept. De hoeveelheid paprikapoeder klopt en… de smaak wordt nog beter als je het gerecht de volgende dag pas eet. Dan alleen even in de oven opwarmen.

Lees meer
29 februari 2016

Salade met kikkererwten croutons

4 diverse soorten groene sla 3 el mayonaise 1 el citroensap 1 tl mosterd 1 kleine knoflookteen, geraspt 2 el Parmezaanse kaas, geraspt kikkererwten uit blik arachide olie Doe de gewassen sla in een schaal. Klop in een kom 3 eetlepels mayonaise,1 eetlepel citroensap, 1 theelepel mosterd, 1 kleine geraspte knoflookteen tot een dressing. Laat

Lees meer
Hoofdgerecht – 26 februari 2016

Geroosterd varkenshaasje met bietenschillen

Maak zoveel mogelijk gebruiken van alle onderdelen van een ingrediënt. De blaadjes van radijs voor pesto en zoals in dit recept de schillen van bieten voor een pasta op het vlees.

Lees meer
26 februari 2016

Tortilla van aardappelschillen

Alles van een ingrediënt gebruiken, is een soort sport voor me geworden. Pesto maak ik al tijden van de blaadjes van radijs, en de soep die ik pasgeleden van groente-stelen maakte was een topper. Mijn experimenteren met aardappelschillen blijft een uitdaging. Deze tortilla was een van mijn eerste resultaten.

Lees meer

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer