Met deze soep met daslook zet je het voorjaar op tafel. Kun je niet aan daslook komen gebruik dan fijngesneden bieslook of ragdunne bosuiringetjes. Serveer deze eenvoudig te maken soep ook eens als amusesoepje in een glaasje met een klein kaasstengeltje erop.
Hoofdgerecht voor 2 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Bereidingswijze
- Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui al omscheppend goudgeel en glazig. Bak de kerrie 3 minuten mee. Voeg aardappel toe en bak ze 5 minuten op een halfhoog vuur mee. Schep de broccoliroosjes en plakjes erdoor. Schenk de bouillon erbij en breng alles aan de kook. Kook de soep in ± 7 minuten gaar.
- Beleg intussen het brood intussen dik met de kaas. Snijd de gewassen daslook in ragdunne reepjes.
- Pureer de soep met een staafmixer, roer er de slagroom door en breng hem op smaak met versgemalen peper en zout. Rooster het brood 3 minuten onder de hete grill en laat de kaas smelten. Schep intussen de soep in kommen. Bestrooi de boterhammen met een beetje daslook en leg een plukje daslook in elke kom soep. Serveer direct.