Vietnamese lenterolletjes – Goi cuon

Vietnamese lenterolletjes – Goi cuon

Vrij vertaald betekent goi cuon: salade in een rijstvel. Een vegetarische salade met kruiden. Of een met garnalen of varkensvlees, of allebei.
Zet de ingrediënten op tafel, dan kan iedereen zijn eigen rolletjes maken.
Geef iedereen een kommetje dipsaus. Er is dipsaus voor springrolls te koop, maar je kunt ook kiezen voor chilisaus of hoisinsaus met pinda’s.

Bereidingswijze

  1. Breng water met de fijngesneden knoflook aan de kook. Voeg vissaus, fijngesneden peper, bonenpasta , sojasaus en palmsuiker toe. Laat 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met limoensap en peper. Roer er de gehakte pinda’s door. Laat de saus afkoelen.
  2. Verdeel voor het serveren over 4 kommetjes.
  3. Breng water aan de kook, zet het vuur uit. Week de vermicelli hierin 3-5 minuten tot ze zacht zijn. Spoel af in een vergiet met koud water en laat goed uitlekken.
  4. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in smalle luciferdunne reepjes. Doe dit ook met de wortels en de lente-ui.
  5. Was en droog de sla. Leg alles op een schaal.
  6. Vul een kom of schaal met warm water. Doop 1 rijstvel in het water (ca. 10 seconden) tot het vel zacht wordt. Leg het vel op een plat bord. Leg een slablad in het midden aan de onderkant van het rijstvel ca. 2 cm van de rand af. Leg hierop wat van de rauwkost, mie en kruiden en desgewenst 1 of 2 garnalen. Rol een keer om. Vouw de zijkanten erover en rol door.
  7. Maak zo de andere rollen. Leg ze niet tegen elkaar want dan plakken ze vast.
  8. Dip de rolletjes voor het eten in wat saus.

Tip: kun je geen gele bonenpasta vinden, gebruik dan Hoisinsaus

Vietnamese lenterolletjes – Goi cuon

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer